Povezani članki

i-ELOOP


Prvi regenerativni zavorni sistem na svetu, ki shranjuje energijo v kondenzatorju namesto v akumulatorju. p>

 • Nadzor mrtvih kotov: radarska tipala za zaznavanje

  Sistem nadzora mrtvih kotov vas samodejno opozori, če se vam v mrtvem kotu bliža drugo vozilo, zato ste lahko pri menjavanju voznih pasov povsem sproščeni.

 • Samodejni izklop dolgih luči: za varnejšo in udobnejšo vožnjo

  Tehnologija samodejnega izklopa dolgih luči preklopi z dolgih luči na kratke, ko se avtomobilu približujejo druga vozila. To omogočajo senzorji, vgrajeni v prednje žaromete, zaradi česar je vožnja varnejša in udobnejša.

 • Opozorilo menjave voznega pasu: varnostni sistem, ki vam pomaga ostati na voznem pasu

  Sistem deluje s pomočjo kamere na vrhu vetrobranskega stekla, ki spremlja oznake na cestišču in vas opozori, če začnete zavijati s svojega voznega pasu. Poleg tega opazuje vedenje vašega avtomobila ter tako prepozna, kdaj želite namenoma zapustiti svoj vozni pas.

 • Mazda CX-5 sedaj s prvo ravno zložljivo razporeditvijo sedežev Karakuri

  Inovativna razporeditev zadnjih sedežev Karakuri Mazde CX-5 je neverjetno preprosta za uporabo. Zadnje sedeže lahko z ročico z enim dotikom ali z gumbom na vrhu sedeža zložite v razmerju 40 : 20 : 40 ravno s tlemi avtomobila.

 • Sistem za izogibanje trku: varnostna tehnologija, ki odpravi morebitne težave preden jih zaznate

  Mazda CX-5 je prvi kompaktni športni terenec s to varnostno funkcijo, ki s pomočjo senzorja za spremljanje cestišča pred vami prepreči ali zmanjša prednje trke. Če zazna nevarnost trka, samodejno aktivira zavore.

 • TEHNOLOGIJA SKYACTIV: povečana okoljska učinkovitost in boljše vozne lastnosti

  Izzivamo konvencionalnost, saj so naši avtomobili lažji, a močnejši, zmogljivejši, a okolju prijaznejši. Z novo TEHNOLOGIJO SKYACTIV smo izboljšali vse od podvozja in karoserije do motorja in menjalnika.

 • TEHNOLOGIJA SKYACTIV: za brezmejno zabavo pri vožnji in še manjši vpliv na okolje, za katerega si vsi prizadevamo.

  Doseganje čudežev - naša razvojna ekipa je vsak del oblike tega avtomobila nadgradila z natančnim inženiringom, znanostjo in tehnološko dovršenostjo. Vse smo zasnovali popolnoma na novo - ohranili smo zabavo z Zoom-Zoom, hkrati pa zmanjšali povprečni ogljični odtis za 5,1 kg letno. To je to - TEHNOLOGIJA SKYACTIV!

 • Ogled inovativnega izjemno enostavnega in vsestranskega sedežnega sistema "Karakuri"

  Prilagodljive sedeže v Mazdi5 lahko premikate z enim samim dotikom. Na voljo so tudi številne možnosti sedenja in shranjevanja prtljage.

 • Tehnologija Mazde3 - Avtomobil z vizijo

  Mazda3 je edina v svojem rangu, ki se ponaša s sistemom za nadzor dogajanja za vozilom (RVM) za varnejšo menjavo voznega pasu.

 • Tehnologija Mazde3 – Varnejše zaviranje

  Signalni sistem za ustavitev v sili (ESS) Mazde3 samodejno vklopi varnostne utripalke in vas tako reši še ene skrbi pri nenadnem ustavljanju.

 • Sistem za nadzor dogajanja za vozilom: da boste imeli oči tudi na hrbtu

  Nagrajena varnostna funkcija zagotavlja vam in vašim potnikom dodatno varnost. V avtomobil smo vgradili senzorje, ki zaznajo, kdaj se vam z zadnje strani približuje avtomobil. Tako boste vedno vedeli, kdaj je varno menjati vozni pas ali zaviti.

 • Trdo zložljivo streho modela MX-5 RF se lahko upravlja z enim stikalom, ki za odpiranje in zapiranje potrebuje le 13 sekund (do hitrosti 10 km/h). Sestavljena je iz treh strešnih modulov, sestavljenih iz vrhunskih materialov, ki so izbrani na podlagi njihove trdnosti in teže ter tako predstavljajo optimalno zmogljivost.

 • Dodelan, harmoničen notranji dizajn.

  Popolnoma nova, vozniku prilagojena notranjost nove Mazde6 navdušuje z oblikovno čistostjo in stanovitnostjo ter z mnogimi detajli in poskrbi za enostavnost uporabe. Visokokakovostna notranjost, z vratnimi kljukami iz poliranega aluminija in novimi sedeži bo poskrbela, da boste uživali v udobju, ki pritiče takšnemu avtomobilu.

 • Izreden zunanji dizajn.

  Prepoznavna maska vozila, izraziti blatniki in nizka nazaj pomaknjena kabina nakazujejo na moč, ki se skriva pod motornim pokrovom nove Mazde6. Žarometi z LED dnevnimi lučmi poskrbijo za samozavesten nastop. Štiri nove barve zunanjosti – Soul rdeča, Reflex modra, Meteor siva in Jet črna poskrbijo za močnejši kontrast ter dodatno poudarijo zunanji nove Mazde6.

 • Izvor KODO dizajna

  Nova Mazda6 je nadgradila lepoto konceptnih vozil SHINARI in TAKERI, ki sta bili znanilki našega KODO dizajna. Nova Mazda6 simbolizira Mazdino značilno moč, agilnost in prožnost. Navdih smo dobili v živih atletskih formah v naravi – naši avtomobili utelešajo gibanje in moč, hitrost in napetost do njihovega zadnjega detajla..

 • Dizelski

  Najnižje kompresijsko razmerje na svetu 14:1 med serijsko proizvedenimi motorji skupaj z variabilnim dvojnim turbinskim polnilnikom.

 • Menjalnik

  Odlični samodejni ali ročni menjalniki nove generacije prenesejo več moči na kolesa.

 • Motor

  Odkrijte nova merila zmogljivosti z visoko učinkovitimi dizelskimi in bencinskimi motorji.

 • Karoserija podvozje

  Kako zagotoviti dovršeno, linearno krmiljenje, vrhunsko varnost in učinkovito, lahko obliko.

 • i-ELOOP

  Prvi regenerativni zavorni sistem na svetu, ki shranjuje energijo v kondenzatorju namesto v akumulatorju. p>

 • SKYACTIV – prihodnost je tukaj

  Tehnologija SKYACTIV na novo definira vse, kar ste doslej videli. Na novo smo zasnovali vse glavne dele avtomobila: od motorjev, karoserije in podvozja pa vse do menjalnikov. Oglejte si, zakaj smo se podali v iskanje boljših zmogljivosti in večje učinkovitosti ter kako smo izboljšali procese in prišli do prelomne rešitve, ki smo jo poimenovali SKYACTIV TEHNOLOGIJA.

Ogled več videoposnetkov