Splošni pogoji

Pravno obvestilo

 

Zahvaljujemo se za vaše zanimanje za Mazdino podjetje in proizvode. Preglednost naših metod in spoštovanje vaše zasebnosti sta za nas zelo pomembna. Zato vas prosimo, da si vzamete čas in preberete naše pravno obvestilo. Z vstopom in uporabo Mazdine spletne strani se brez pridržkov in omejitev obvezujete k upoštevanju in spoštovanju vseh navedenih pogojev uporabe spletne strani in njenih vsebin.

 

Pravice intelektualne lastnine

 

Vse fotografije, posnetki, besedila, dokumenti in ostale informacije vseh vrst na spletni strani //www.mazda.si, kot tudi sam portal in njegova oblika, so zaščitena intelektualna lastnina podjetja Mazda Motor Europe GmbH. Uporaba gradiva je namenjena izključno za osebne in nekomercialne namene. Reprodukcija, distribucija ali objava karšnega koli materiala spletne strani v druge namene je brez izrecnega pisnega dovoljenja Mazde Motor Europe GmbH prepovedana. Nekatere vsebine na Mazdini spletni strani lahko vsebujejo fotografije ali podoben material, katerih avtorske pravice pripadajo tretjim osebam.

 

 

Povezave do drugih spletnih strani

 

Mazdina spletna stran vključuje tudi povezave do drugih spletnih strani. Na njihovo delovanje Mazda Motor Slovenija nima nikakršnega vpliva in ne more nadzorovati, ali so upoštevani pogoji o zasebnosti ali ne. Prav tako nima vpliva na zakonitost vsebine teh spletnih strani in ne sprejema nobene odgovornosti za vsebino drugih spletnih strani.

 

Pravila uporabe facebook aplikacije Mazda Chronic Picture

 

Dovoljena je sprememba fotografij z dodajanje besedil/sloganov, v obsegu, kot ga omogoča aplikacija. Dovoljeno je shranjevanje/spremenjenih fotografij na trdi disk. Dodajanje žaljivih vsebin ni dovoljeno. Uporaba fotografij za komercialno rabo ni dovoljena.

 

Omejitev odgovornosti

 

Vse informacije in fotografije na Mazdini spletni strani so zgolj infomativne in neobvezujoče. Podjetje Mazda Motor Slovenija si na svoji spletni strani prizadeva za zagotavljanje točnosti in ažurnosti podatkov in ni odgovorno za morebitno netočnost informacij.

 

 

Lastnosti izdelka & Priročniki

 

Pri ogledu video vsebin prosimo upoštevajte sledeče:

 

Prosimo vedite, da vaše vozilo morda ni opremljeno z vsemi funkcijami, prikazanimi v video posnetku.

 

Te funkcije ne uporabljajte med vožnjo motornega vozila. Uporaba tega sistema med vožnjo lahko odvrne voznikovo pozornost in povzroči, da izgubi nadzor nad vozilom in povzroči trk, resne poškodbe ali smrt.

 

Te informacije prikazujejo nekatere edinstvene značilnosti in funkcije vaše Mazde. Posnetki so dodatek k navodilom za uporabo, ki vam najbolje razložijo, kako lahko uživate v vožnji vaše Mazde. Vendar pomnite, da te informacije ne nadomeščajo navodil za uporabo vaše Mazde.V navodilih za uporabo boste izvedeli več o lastnostih vozila in pomembne informacije o varnosti, vožnji v različnih pogojih na cesti, delovanju in vzdrževanju vozila.

 

V navodilih za uporabo boste našli več OPOZORIL, OBVESTIL in OPOMB. OPOZORILO: prikazuje situacijo, ki lahko vodi v resno telesno poškodbo ali smrt, če je opozorilo prezrto. POZOR: prikazuje situacijo, ki lahko vodi v telesno poškodbo ali škodo na vozilu ali oboje, če je opozorilo prezrto. OPOMBA navaja informacije in predloge, kako bolje izkoristite funkcije vašega vozila.

 

Vsi podprti sistemi in funkcije ne nadomeščajo varne vožnje; na dostopnost sistemov lahko vplivajo promet, vremenski pogoji in način vožnje.

 

Vse informacije, specifikacije, slike in risbe postanejo veljavne takoj po objavi. Mazda si pridržuje pravico, da se lahko specifikacije spremenijo brez vnaprejšnjega opozorila in brez obveznosti.

 

 

Zbiranje in obdelava podatkov v vozilu

 

Podatki, ki jih shrani voznik

 

Običajno je možno kadarkoli izbrisati vse podatke, ki jih v vozilu shrani voznik, na primer stike za telefoniranje, navigacijske cilje in priljubljene vsebine.

 

Shranjevanje podatkov v vozilu

 

Številne elektronske komponente v vašem vozilu vključujejo medije za shranjevanje podatkov, na katerih so začasno ali trajno shranjene tehnične informacije, na primer stanje vozila, dogodki in napake. Te tehnične informacije na splošno dokumentirajo stanje komponente, modula, sistema ali okolja:

  • pogoje za delovanje komponent sistema (npr. ravni napolnjenosti)
  • sporočila o stanju vozila ali njegovih posameznih komponent (npr. vrtljaji kolesa/ hitrost vožnje, upočasnjevanje, bočno pospeševanje)
  • motnje v delovanju in okvare pomembnih sistemskih komponent (npr. luči in zavor)
  • odziv vozila na izredne vozne situacije (npr. sproženje varnostne blazine, poseg sistema za nadzor stabilnosti)
  • okoljski pogoji (npr. temperatura)

 

Ti podatki so izključno tehnične narave in so namenjeni prepoznavanju in odpravljanju napak ter optimizaciji funkcij vozila. Iz teh podatkov ni možno izpeljati profilov premikanja po prevoženih poteh.

 

Pri zagotavljanju storitev (npr. pri popravilih, vzdrževanju, garancijskih storitvah, ukrepih za zagotavljanje kakovosti) lahko člani servisnega omrežja (vključno z družbo Mazda Motor Corporation in, če je to potrebno, drugimi podjetji, ki so povezana s skupino Mazda) z uporabo posebnih diagnostičnih naprav prenesejo te tehnične informacije iz pomnilnika dogodkov in napak. Ko je napaka odpravljena, se informacije v pomnilniku napak izbrišejo ali prepišejo.

 

Pri uporabi vozila lahko pride do situacij, pri katerih ti tehnični podatki v kombinaciji z drugimi informacijami (poročilo o nezgodi, poškodbe vozila, izjave prič itd.) omogočajo osebno identifikacijo, po možnosti s pomočjo strokovnjaka.

 

Dodatne funkcije, za katere je uporabnik dal soglasje ali so zakonsko zahtevane, kot je na primer sistem za samodejni klic na pomoč v sili (eCall), omogočajo prenos določenih podatkov iz vozila.

 

(Za Evropo)

Dodatne informacije glede zaščite podatkov najdete na Mazdini spletni strani. Obiščite: https://www.mazdamotors.eu in poiščite spletno stran, specifično za vašo državo.