CX-5

Občutite izrazito povezavo med vozilom in cesto

 

Naša varnostna filozofija temelji na razumevanju, spoštovanju in zaupanju vozniku, zato so naši oblikovalci in inženirji skupaj ustvarili idealno vozno okolje in zagotovili odlično vodenje, da boste imeli vedno popoln nadzor. Izboljšali smo podvozje in nadgradili sistem vzmetenja z najsodobnejšimi tehnologijami Skyactiv. Rezultat je vožnja, ki ni bila še nikoli tako uglajena. Posodobili smo tudi Mazdin edinstveni sistem GVC (G-Vectoring Control). Vodenje je zanesljivo in predvidljivo, da zagotovi vrhunski občutek nadzora in povezanosti z vozilom Jinba Ittai

 

Mazda CX-5 je opremljena z najnaprednejšimi varnostnimi tehnologijami i-ACTIVSENSE, vključno s Head-up zaslonom*, ki pomembne informacije projicira na vetrobransko steklo pred voznikom. Sistem za preprečevanje naleta s prepoznavanjem prometnih znakov**, Mazdin radarski tempomat*, prilagodljivi žarometi LED* in številne druge varnostne inovacije vam zagotavljajo dodatno samozavest v vseh voznih pogojih ter sproščena potovanja za vso družino. 

 

* Na voljo z opremo Revolution / Revolution top

**Na voljo od opreme Challenge z navigacijskim sistemom za doplačilo 

  • Sistem GVC (G-Vectoring Control)

   Sistem GVC (G-Vectoring Control)

   Dinamika Vozila Skyactiv omogoča Mazdi CX-5, da za večje uživanje v vožnji deluje usklajeno z vami; sistem GVC (G-Vectoring Control) Plus je eden od na uporabnika osredotočenih inženirskih pristopov. Ko usmerjate vozilo, se navor motorja prilagodi za optimalno obremenitev vsakega kolesa. Zaradi višjega težišča pri športnem terencu, boste zaznali prednosti sistema. Krmiljenje je natančno, vodenje je izboljšano in potniki uživajo v še bolj uglajeni in udobni vožnji. 

   Sistem GVC (G-Vectoring Control)

  • Štirikolesni pogon i-ACTIV

   Štirikolesni pogon i-ACTIV

   Mazdin sistem i-ACTIV AWD vam zagotavlja boljši nadzor pri pospeševanju, zavijanju in zaviranju ter pri vožnji po spolzkih podlagah. Sistem zadnjim kolesom dodeli ravno prav navora za prenos moči na podlago in izboljšanje oprijema, kar zagotavlja stabilno in varno vozno izkušnjo. Štirikolesni pogon i-ACTIV se glede na informacije 27 senzorjev vklopi samo takrat, ko ga potrebujete, in prilagaja moč 200-krat v sekundi, da vam zagotovi večjo samozavest.

   Štirikolesni pogon i-ACTIV

  • Karoserija Skyactiv in podvozje Skyactiv

   Karoserija Skyactiv in podvozje Skyactiv

   Lažji avtomobili povečajo uživanje v vožnji in prihranijo gorivo. Karoserija Skyactiv Mazde CX-5 zagotavlja eno najvarnejših in najmanjših mas praznega vozila v tem razredu. Izboljšave vzmetenja, izolacije in podvozja Skyactiv prispevajo k tišji, bolj prefinjeni in udobnejši vožnji.

   Karoserija Skyactiv in podvozje Skyactiv

  • Barvni Head up zaslon

   Barvni Head up zaslon*

   Hiter pregled pomembnih informacij. Inovativni Head-up zaslon (projekcijski) je s prikazom v barvah dobro čitljiv ter prikazuje hitrost vozila in napotke navigacijskega vodenja*. Sistem je na voljo z navigacijo in varnostnimi opozorili i-ACTIVSENSE, ki so projicirana neposredno na vetrobransko steklo, da se lahko osredotočite na dogajanje v prometu.

    

   * Na voljo z opremo Revolution / Revolution top


   Barvni Head up zaslon*

  • Motorji in menjalniki Skyactiv

   Motorji in menjalniki Skyactiv

   S tehnologijo Skyactiv lahko uživate v najboljšem iz obeh svetov: izjemni zmogljivosti in varčni porabi goriva. Naši inženirji so izumili revolucionaren način za razvoj edinstvenih Mazdinih motorjev. Vsak element vozila – od karoserije in podvozja do motorjev in menjalnikov – so predelali, da bi izboljšali učinkovitost in zagotovili največjo vozno dinamiko. Vi se le udobno namestite in se osredotočite na uživanje v nadvse zabavni vožnji.


   Motorji in menjalniki Skyactiv

  • Prilagodljivi žarometi LED

   Prilagodljivi žarometi LED*

   Naj vas ne skrbi, ali boste pravočasno zasenčili luči, ko se približa drugo vozilo. Prilagodljivi žarometi LED* Mazde CX-5 to naredijo samodejno, a vam tudi na najtemnejših cestah zagotavljajo odlično vidljivost. Na avtocesti se več svetlobe usmeri navzgor, da osvetli znake in vas prej opozori na morebitne nevarnosti. 

    

   *Na voljo pri opremi Revolution / Revolution top

   Prilagodljivi žarometi LED*

  • Prepoznavanje prometnih znakov

   Prepoznavanje prometnih znakov

   Prepoznavanje prometnih znakov* uporablja naprej usmerjeno kamero, ki zaznava omejitve hitrosti, znake za prepovedano smer in znake za ustavljanje (STOP) ter informacije prikaže na vetrobranskem zaslonu. Če presežete hitrostno omejitev, vas opozorijo zvočni signali in prikazana opozorila.

    

   *Na voljo od opreme Challenge z navigacijskim sistemom za doplačilo

   Prepoznavanje prometnih znakov

  Kaj je sistem GVC (G-Vectoring Control)? Znanost v ozadju intuitivne vožnje

  V duhu Jinba Ittai, povezave med konjem in jezdecem, si prizadevamo, da se tudi naši vozniki počutijo kot eno z avtom. Sistem GVC (G-Vectoring Control) je tehnologija, ki uresničuje želje. Odkrijte znanost, ki omogoča edinstveno intuitivno vožnjo.

  Razvoj zvoka umirjenosti Prefinjena vozna izkušnja

  Nova Mazda CX-5 je zasnovana tako, da vsem svojim potnikom zagotavlja umirjenost in spokojnost. Voznik ima s sistemom GVC (G-Vectoring Control) boljši nadzor, zmanjšanje prenosa hrupa cestišča, pnevmatik in vetra pa zagotavlja še bolj prefinjeno in uglajeno vožnjo, zato so potovanja zabavna in lahkotna tako za voznika kot za njegove sopotnike.

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.