Mazda6

Vozna izkušnja najvišje kakovosti


Izjemno oblikovanje Mazde6 karavan smo dopolnili s pomembnimi izboljšavami za še večje uživanje v najbolj udobni in prefinjeni vožnji doslej. Naši inženirji so namenili pozornost vsaki komponenti, da bo vožnja ostala nepozabna izkušnja tako za potnike kot za voznika. Naši najsodobnejši motorji SKYACTIV uporabljajo tehnologije za uglajeno in hitro speljevanje brez odlašanja ter vam zagotavljajo natančen nadzor. Poskrbeli smo za optimalno pospeševanje, da še tako majhna sprememba pritiska na pedal za plin prilagodi moč v skladu z vašimi pričakovanji, kar izboljša občutek radosti in povezanosti med vami in vozilom Jinba Ittai.

 

Da je vodenje prav tako navdušujoče kot pospeševanje, smo za višjo raven vožnje preoblikovali sistem vzmetenja in podvozje. Avto osupljivo natančno sledi vašemu obračanju volana, učinek sil g pa smo zmanjšali, da vsi potniki uživajo v udobnem potovanju. V kombinaciji z izboljšavami za zmanjšanje hrupa in tresljajev smo dosegli, da vožnja ni bila še nikoli tako varna in prijetna.

car
car

upquote Sistem vas opozori na pomembne prometne znake, ki ste jih morda spregledali. downquote

  • Motorji SKYACTIV

   Motorji SKYACTIV

   Najsodobnejša motorja SKYACTIV-G 2.0 in SKYACTIV-D 2.2 v hipu zagotovita odzivno moč in občutek samozavesti, da je je še veliko v zalogi, če jo boste potrebovali. Ne le moč, zagotovljen je tudi nadzor. Pritisnite na pedal za plin in Mazda6 karavan bo uglajeno speljala skladno z močjo, ki ste jo uporabili, da bo vedno natančno izpolnila vaše želje. 

   Motorji SKYACTIV

  • Napredno vzmetenje

   Napredno vzmetenje

   Že na prvi vožnji boste opazili, da je vožnja nekaj posebnega in navduši z udobjem na vsaki podlagi, kamorkoli se odpravite. Ekipa naših inženirjev je poskrbela za znatne izboljšave sistema vzmetenja, ki je zdaj še nežnejše pri nizkih pospeških, ko vozite po ozkih mestnih ulicah, in stabilnejše pri večjih silah, na primer na dolgih, ovinkastih podeželskih cestah. 

   Napredno vzmetenje

  • Prilagodljivi žarometi LED

   Prilagodljivi žarometi LED

   Naši najnovejši prilagodljivi žarometi LED so zdaj opremljeni s funkcijo za samodejno zasenčenje, ki preprečuje slepljenje drugih voznikov, in širokim snopom zasenčenih luči za osvetlitev širšega območja, da so nočne vožnje prijetnejše in preprostejše. Na avtocestah se svetlobni snop samodejno dvigne, da osvetli cesto dlje pred vozilom. Izboljšave sklopov svetil LED pomagajo hitreje zaznati pešce in izboljšajo vidljivost pri vožnji skozi ostre ovinke.

   Prilagodljivi žarometi LED

  • Head up zaslon s projekcijo na vetrobransko steklo

   Head up zaslon s projekcijo na vetrobransko steklo

   Na dolgih vožnjah ali v središču mesta si zagotovo ne želite motenj. Naš najsodobnejši Head up zaslon projicira informacije o vozilu in poti neposredno na vetrobransko steklo. Sistem ni le varnejši, je tudi izjemno intuitiven in zagotavlja več uživanja v vožnji. Z enim pogledom so na voljo vse informacije o voznem okolju, vključno z napotki navigacije in hitrostnimi omejitvami, ter bistvene informacije o vozilu.

   Head up zaslon s projekcijo na vetrobransko steklo

  • 360° prikaz

   360° prikaz

   Mazda6 karavan je opremljena s štirimi kamerami, osmimi senzorji in novim prikazom 360° za parkiranje in manevriranje brez stresa. Ko se pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta ali garaže približate oviri, se oglasi zvočni signal. Kamere vam pomagajo videti mrtve kote ter razdaljo do ovir na križiščih v obliki črke T in pri vožnji mimo drugih vozil. Pri parkiranju s pogledom iz ptičje perspektive vidite celotno območje ob vozilu, ne samo tega, kar je pred in za vami. 

   360° prikaz

  • Mazdin radarski tempomat s funkcijo Stop & Go (MRCC)

   Mazdin radarski tempomat

   Mazdin radarski tempomat s funkcijo Stop & Go  (MRCC) uporablja sistem z radarjem in kamero, da zazna vozilo pred vami ter izmeri njegovo hitrost in oddaljenost, nato pa samodejno uravnava delovanje motorja in zavor, da ohrani optimalno razdaljo. Sistem deluje od 0 km/h, da bo vaše vozilo samodejno zmanjšalo hitrost in se na koncu ustavilo, če se ustavi tudi vozilo pred vami, nato pa bo samodejno speljalo – idealno v zgoščenem prometu.

   Mazdin radarski tempomat

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.

   

   

  Vrednosti kombiniranih izpustov CO2*: 

  144 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 145 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD

  144 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 145 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD

  150 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD

  144 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD

  148 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD  

  142 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD 

  119 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 150 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD  

  134 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 150 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD 

  135 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 150 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 4WD  

  142 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 150 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 4WD  

  126 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 175/184* KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD

  134 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 175/184* KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD 

  142 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 175/184* KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 4WD 

  156 g/km pri bencinskem motorju 2.5 SKYACTIV-G s 194 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD