Mazda6 limuzina

Zmogljivost in učinkovitost brez kompromisov

 

Poskrbeli smo za celovit razvoj vozne dinamike in zmogljivosti Mazde6 v limuzinski različici, da bo vozna izkušnja še prijetnejša za vas in vaše sopotnike. Nobene podrobnosti nismo spregledali. Naši najsodobnejši motorji SKYACTIV uporabljajo tehnologije za uglajeno in hitro speljevanje brez odlašanja ter vam zagotavljajo natančen nadzor. Poskrbeli smo za optimalno pospeševanje, da še tako majhna sprememba pritiska na pedal za plin prilagodi moč v skladu z vašimi pričakovanji. Mazda6 limuzina vas bo navdušila z močjo, okretnostjo in osupljivo lego na cesti, predvsem pa z občutkom radosti in povezanosti Jinba Ittai, saj se odzove na vsak vaš ukaz. Odlična sila težnega pospeška v kombinaciji z izboljšavami za zmanjšanje hrupa in tresljajev zagotavlja, da vožnja ni bila še nikoli tako varna in prijetna.

car
car

upquote Sistem vas opozori na pomembne prometne znake, ki ste jih morda spregledali. downquote

  • Projekcijski Head-Up zaslon

   Projekcijski Head-Up zaslon

   Z našim najsodobnejšim Head up zaslonom je vožnja tudi podnevi veliko preprostejša. Za pregled nad ključnimi informacijami o vozilu in poti vam ni več treba spuščati pogleda, vse je prikazano pred vami na vetrobranskem steklu. Z enim pogledom so na voljo vse informacije o voznem okolju, vključno z napotki navigacije in hitrostnimi omejitvami, ter bistvene informacije o vožnji.

   Projekcijski Head-Up zaslon

  • 360° prikaz

   360° prikaz

   Parkiranje in manevriranj v mestu sta veliko preprostejša z našim novim prikazom 360°. Štiri kamere in osem senzorjev poskrbi, da imate oči na vseh straneh vozila. Ko se pri vzvratni vožnji iz parkirnega mesta ali garaže približate oviri, se oglasi zvočni signal. Kamere vam pomagajo videti mrtve kote ter razdaljo do ovir na križiščih v obliki črke T in pri vožnji mimo drugih vozil. Pri parkiranju s pogledom iz ptičje perspektive vidite celotno območje ob vozilu, ne samo tega, kar je pred in za vami.

   360° prikaz

  • Motorji SKYACTIV

   Motorji SKYACTIV

   Najsodobnejši motorji SKYACTIV-G 2.0, SKYACTIV-G 2.5 in SKYACTIV-D 2.2 v hipu zagotovijo odzivno moč in občutek samozavesti, da je je še veliko v zalogi, če jo boste potrebovali. Ne le moč, zagotovljen je tudi nadzor. Pritisnite na pedal za plin in Mazda6 limuzina bo uglajeno speljala skladno z močjo, ki ste jo uporabili, da bo vedno natančno izpolnila vaše želje. Novi sistem za izklop valja zmanjša porabo goriva pri vožnji s konstantno hitrostjo 40–80 km/h.

   Motorji SKYACTIV

  • Napredno vzmetenje

   Napredno vzmetenje

   Že na prvi vožnji boste opazili, da je vožnja nekaj posebnega in navduši z udobjem na vsaki podlagi, kamorkoli se odpravite. Ekipa naših inženirjev je poskrbela za znatne izboljšave sistema vzmetenja, ki je zdaj še nežnejše pri nizkih pospeških, ko vozite po ozkih mestnih ulicah, in stabilnejše pri večjih silah, na primer na dolgih, ovinkastih podeželskih cestah. 

   Napredno vzmetenje

  • Prilagodljivi žarometi LED

   Prilagodljivi žarometi LED

   Z najzmogljivejšo tehnologijo v segmentu, kot so naši prilagodljivi žarometi LED, je stres zmanjšan na minimum. Na avtocestah se samodejno vključijo dolge luči, da osvetlijo cesto dlje pred vozilom. Najnovejši žarometi LED imajo namesto prejšnjih štirih kar 20 blokov svetil za natančnejši nadzor in hitrejše zaznavanje pešcev ter boljšo vidljivost pri vožnji skozi ovinke.

   Prilagodljivi žarometi LED

  • Mazdin radarski tempomat s funkcijo Stop & Go (MRCC)

   Mazdin radarski tempomat s funkcijo Stop & Go

   V zgoščenem prometu se razmere hitro spreminjajo. Mazdin radarski tempomat (MRCC) vam pomaga, da ostane sproščeni in uživate v vožnji. Sistem izmeri hitrost in oddaljenost vozila pred vami, nato pa samodejno uravnava delovanje motorja in zavor, da ohrani nastavljeno razdaljo. Deluje od 0 km/h, zato bo vaše vozilo samodejno zmanjšalo hitrost in se na koncu ustavilo, če se ustavi tudi vozilo pred vami, nato pa bo samodejno speljalo – idealno v zgoščenem prometu.

   Mazdin radarski tempomat s funkcijo Stop & Go

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.

   

   

  Vrednosti kombiniranih izpustov CO2*: 
  142 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 145 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD

  141 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 145 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD

  148 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD

  141 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD

  146 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD   

  139 g/km pri bencinskem motorju 2.0 SKYACTIV-G s 165 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD 

  117 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 150 KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD  

  133 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 150 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD 

  124 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 175/184* KM in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, 2WD 

  133 g/km pri dizelskem motorju 2.2 SKYACTIV-D s 175/184* KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD  

  153 g/km pri bencinskem motorju 2.5 SKYACTIV-G s 194 KM in 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom, 2WD