Lorem ipsum dolor sit amet

Kjer se navdušujoče, dinamične vozne lastnosti srečajo z napredno varnostjo in udobjem

 

Mazda3 je opremljena s širokim naborom nagrajenih, naprednih tehnologij SKYACTIV. Aerodinamična, lahka karoserija omogoča natančnost in okretnost ter zagotavlja odzivno, dinamično in prijetno vožnjo ob nizki porabi goriva, edinstvena izkušnja zabavne vožnje v Mazdi pa ni okrnjena niti za trohico.

 

Menjalniki za Mazdo3 zagotavljajo tekoče in hitro prestavljanje za izjemno športno zmogljivost, sistema i-stop (sistem za zagon/zaustavitev) in i-ELOOP (napredno regenerativno zaviranje) pa omogočata delovanje, ki je prijazno do okolja. Mazdino značilno filozofijo povezanosti Jinba-Ittai – voznik in avtomobil kot eno – utrjujejo nove tehnologije v sklopu DINAMIKA VOZILA SKYACTIV, ki zagotavljajo integriran nadzor nad motorjem, menjalnikom, podvozjem in karoserijo.

 

Z naprednimi varnostnimi funkcijami i-ACTIVSENSE vam Mazda3 zagotavlja izjemno raven zaščite in udobja, zato se lahko popolnoma prepustite užitku v vožnji, ki vas čaka.

 

 • Pomoč pri ohranjanju voznega pasu vas vodi pri krmiljenju, če začnete zapuščati svoj vozni pas.
 • Sistem za nadzor voznikove zbranosti spremlja vašo vožnjo in vam po potrebi predlaga premor.
 • Mazdin radarski tempomat spremlja razdaljo med vašim vozilom in vozili pred vami.
 • Napredni sistem za izogibanje trku, ki preprečuje trke, zdaj vključuje tudi funkcijo zaznavanja pešcev.

 

Mazdo3 odlikujejo tudi vzvratna kamera, sistem za nadzor mrtvih kotov z opozorilom na promet za vozilom, prepoznavanje prometnih znakov, pomoč pri speljevanju v strmini (HLA), sistem za izogibanje trku pri vzvratni vožnji in še kaj.

  • DINAMIKA VOZILA SKYACTIV

   DINAMIKA VOZILA SKYACTIV

   Mazdino filozofijo, osredotočeno na človeka, smo z novo tehnologijo DINAMIKA VOZILA SKYACTIV dodatno utrdili. Tehnološka novost zagotavlja integriran nadzor nad motorjem, menjalnikom, podvozjem in karoserijo za krepitev občutka Jinba-Ittai – občutka povezanosti med avtomobilom in voznikom, po katerem se Mazdina vozila ločijo od drugih.

   DINAMIKA VOZILA SKYACTIV

  • G-vektorski nadzor (sistem GVC)

   G-vektorski nadzor (sistem GVC)

   G-vektorski nadzor je prvi v sklopu Mazdinih tehnologij DINAMIKA VOZILA SKYACTIV. Za mirno in učinkovito vožnjo sistem GVC inteligentno ter usklajeno prilagaja navor motorja glede na voznikovo krmiljenje in optimizira vertikalno obremenitev posamezne pnevmatike. Rezultat je izjemno izboljšanje krmiljenja in upravljanja, kar pomeni, da odslej pri pospeševanju na potnike delujejo manj sunkovite sile, vožnja pa je udobnejša.

   *Ponazoritveni prikaz sistema GVC v Mazdi6 je informativne narave.

   G-vektorski nadzor (sistem GVC)

  • Motorji in menjalniki SKYACTIV

   Motorji in menjalniki SKYACTIV

   Celoten izbor pogonskih sklopov za Mazdo3 zajema tri različice bencinskih motorjev SKYACTIV-G in dve različici SKYACTIV-G 2.0 ter dve različici čistih dizelskih motorjev, ki so na voljo v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom SKYACTIV-MT ali samodejnim menjalnikom SKYACTIV-Drive*.


   * SKYACTIV-G 1.5 in SKYACTIV-G 2.0 (165 KM) sta na voljo samo z ročnim menjalnikom; limuzina ni na voljo z motorjem SKYACTIV-G 2.0 (165 KM), SKYACTIV-D 2.2 na voljo samo z ročnim menjalnikom

   Motorji in menjalniki SKYACTIV

  • Projekcijski zaslon (Active Driving Display)

   Projekcijski zaslon (Active Driving Display)

   Projekcijski zaslon prikazuje pomembne informacije o vožnji brez odvračanja voznikove pozornosti s ceste. Za projekcijski zaslon, ki odslej omogoča prikaz v vseh barvah, sta značilni večja ločljivost in ostrina, ki v veliki meri izboljšujeta vidnost ter berljivost v vseh okoljih. Med projiciranimi informacijami najdemo: hitrost vozila, nastavljeno hitrost tempomata, navigacijska navodila po sistemu zavoj za zavojem, razdaljo in usmerjanje na pravi vozni pas, pomoč pri ohranjanju voznega pasu, podatke sistema za prepoznavanje prometnih znakov, vrednost radarskega tempomata, podatke naprednega sistema SCBS itd.

   Projekcijski zaslon (Active Driving Display)

  • Napredni sistem SCBS z zaznavanjem pešcev

   Napredni sistem SCBS z zaznavanjem pešcev

   Napredni sistem SCBS v Mazdi3 odslej vključuje funkcijo za zaznavanje pešcev. Vgrajena kamera za zaznavanje v smeri vožnje nadzoruje razmik in hitrost približevanja oviram pred vami, na primer vozilom in pešcem, ter omogoča, da Mazda3 v primeru možnega trka samodejno zavre.

   Napredni sistem SCBS z zaznavanjem pešcev

  • Prepoznavanje prometnih znakov

   Prepoznavanje prometnih znakov

   Sistem za prepoznavanje prometnih znakov deluje v povezavi z naprej usmerjeno kamero, ki nadzoruje cesto pred vozilom, sistemska programska oprema za prepoznavanje pa med vožnjo samodejno zaznava omejitve hitrosti in znake za prepovedan promet. Če voznik prekorači hitrost, projekcijski zaslon aktivira vidno in zvočno opozorilo.

   Prepoznavanje prometnih znakov

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.