Mazda2 IPM

Odzivno vodenje, zabavna vožnja in inteligentna varnost v enem paketu

 

Zabava brez kompromisov je bistvo Mazde2 in to omogoča Mazdina edinstvena tehnologija SKYACTIV. Izjemno zmogljivost dopolnjujejo popolno udobje, varčna poraba goriva in odličen občutek nadzora. Mazda2 je vedno slovela po odzivnem vodenju in uvedba Mazdine najnovejše DINAMIKE VOZILA SKYACTIV je dodala še novo raven prefinjenosti in vznemirljivosti pri vožnji.

 

Posebna pozornost je bila namenjena varnostnim funkcijam i-ACTIVSENSE, ki vam inteligentno in celovito pomagajo pri varni vožnji z Mazdo2 tudi v najzahtevnejših prometnih in vremenskih pogojih. Mazda2 vam pomaga, da vozite bolje in še bolj samozavestno, zato se lahko osredotočite na uživanje v vožnji.

  • Vzvratna kamera in Smart Key sistem

   Vzvratna kamera in Smart Key sistem

   Parkiranje je povsem enostavno z vzvratno kamero, ki omogoča dobro vidljivost prostora za vozilom. Vstop in izstop iz vozila pa vam olajša sistem Start Key. V vozilo boste vstopili zgolj s pritiskom gumba. 

   Vzvratna kamera in Smart Key sistem

  • Za vašo varnost na avtocestah in pri vzvratni vožnji

   Sistem za nadzor mrtvih kotov

   Mazda2 vidi tudi stvari, ki jih vi ne morete. Naš sistem za nadzor mrtvih kotov s tipali preverja, ali so v vašem mrtvem kotu druga vozila. Če nakažete spremembo voznega pasu in se vam od zadaj bliža drugo vozilo, vas sistem opozori z zvočnim signalom in utripanjem lučke v vzvratnem ogledalu.

    

   Pri vzvratni vožnji opozarjanje na promet za vozilom s tipali preveri, ali se vam bližajo druga vozila in vas opozori nanje, da lahko upočasnite ali ustavite svoje vozilo.

   Sistem za nadzor mrtvih kotov

  • Boljša vidljivost ponoči za večjo varnost

   Boljša vidljivost ponoči za večjo varnost

   Odlična vidljivost ponoči sodi med varnostne prioritete pri Mazdi, zato je Mazda2 opremljena s prilagodljivimi* žarometi LED. Sistem zaznava položaj vozil pred vami in samodejno zasenči luči, da prepreči slepljenje drugih voznikov. Ena skrb manj za vas. Pri večjih hitrostih na avtocesti se svetlobni snop dvigne, da bolje osvetli prometne znake in prej zaznate morebitne nevarnosti.

   *Samo trgi z volanom na desni

   Boljša vidljivost ponoči za večjo varnost

  • Za samozavestno vožnjo

   Za samozavestno vožnjo

   Vgrajena tipala nenehno delujejo, da bi zaznala ovire in morebitne nevarnosti na cesti ter tako zaščitijo vas in vaše sopotnike. Sistem za preprečevanje naleta zazna vozila in pripravi zavore za ustavljanje v sili ali samodejno zavira, če preti nevarnost trčenja pri majhni hitrosti. Sistem za preprečevanje naleta pri vzvratni vožnji vam pomaga, da se izognete trčenjem pri počasni vzvratni vožnji.

   *Barva ekskluzivno na voljo za Mazdo2 SVP

   Za samozavestno vožnjo

  • Varnost na dolgih vožnjah

   Varnost na dolgih vožnjah

   Če ste utrujeni med dolgo vožnjo, niste več zbrani, zato sistem za nadzor voznikove zbranosti v Mazdi2 poskrbi za vašo varnost in zmanjša tveganje za nezgodo. Sistem deluje pri hitrostih nad 65 km/h in spremlja vaš način vožnje, ko niste utrujeni. Pozneje zaznava spremembe v vožnji, ki so lahko znak za zmanjšanje zbranosti, in vas opozori z zvočnim signalom in prikazom na Head-up zaslonu.

   Varnost na dolgih vožnjah

  • SKYACTIV-Drive

   SKYACTIV-Drive

   Uživajte v natančnem, uglajenem in hitrem prestavljanju, ki ga za športno zmogljivost zagotavlja naš izjemno učinkoviti samodejni menjalnik SKYACTIV-DRIVE*, ki s širšim premostitvenim razponom doseže odličen prenos navora in navdušuje z najboljšimi lastnostmi vseh vrst menjalnikov. Rezultat je varčnejša poraba goriva, moč pa je neposrednejša, zato imate občutek, da vozite z ročnim menjalnikom.

    

   *Na voljo za doplačilo pri višji stopnji opreme

   SKYACTIV-Drive

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.

  Vrednosti CO2 emisij:

  111 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 75 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  111 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 90 KM 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  118 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 90 KM 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  127 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 115 KM 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (RHD). 
  124 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 115 KM 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (LHD).