Mazda2 IPM

Oblikovanje KODO: športno, mišičasto oblikovanje in energija, ki se ji ne morete upreti

 

Posebni občutek povezanosti med voznikom in avtom, ki mu pravimo Jinba Ittai, presega čisti užitek v vožnji Mazde2. Z nagrajenim oblikovanjem KODO – duša gibanja smo ustvarili čustveno vez z vsem, kar vidite, česar se dotikate in v čemer uživate. Ta občutek popolnega užitka je še izrazitejši s posodobljeno in še bolj dovršeno notranjostjo.

 

Ravnanje in značilnosti voznikov so naš prvi navdih, ki ga dopolnimo s strokovnim znanjem in odlično izdelavo naših mojstrov, da ustvarijo karoserijo in notranjost posebej za vas. Zunanjost je elegantna, mišičasta in čudovito aerodinamična, da resnično zaživi v izbranih vrhunskih barvah. Za ustvarjanje modne, na uporabnika osredotočene kabine uporabljamo samo najboljše materiale. Mazda2 ima značaj in osebnost, s katerima se boste takoj spoprijateljili.

  • Na uporabnika osredotočena kabina

   Na uporabnika osredotočena kabina

   Ko prvič sedete na voznikov sedež Mazde2, vam je jasno, kaj pomeni na uporabnika osredotočena kabina, v kateri ste postavljeni v središče. Vse je v ergonomsko popolnem položaju – od optimalno razporejenih merilnikov do sistema MZD Connect in Head-up zaslona, ki zdaj za boljšo vidljivost podnevi in ponoči ter v vseh vremenskih pogojih podatke prikazuje v barvah.

   Na uporabnika osredotočena kabina

  • Nov volanski obroč z vrhunskim oprijemom

   Nov volanski obroč z vrhunskim oprijemom

   Slavno vodenje Mazde2 se začne z vami. Po temeljitem raziskovanju človeške ergonomije so pri Mazdi preoblikovali in izboljšali volanski obroč, da so zagotovili vrhunski oprijem in občutek odličnosti. Natančnejši in elegantnejši novi volan v Mazdi2 omogoča izjemno udobno in varno uporabo v vseh pogojih.

   Nov volanski obroč z vrhunskim oprijemom

  • Vrhunske kovinske barve

   Vrhunske kovinske barve

   Z našo napredno tehnologijo lakiranja TAKUMI-NURI nova vrhunska kovinska Machine siva barva dobi bogat in živahen odtenek, ki so ga lahko včasih ročno dosegli samo največji mojstri obrti. Inovativno lakiranje odraža resnično lepoto karoserije Mazde2 in je izjemno trpežno, da vitke, mišičaste obline Mazde2 ostanejo privlačne tudi po več letih. Oglejte si celotno paleto barv in sestavite svojo Mazdo2.

   Vrhunske kovinske barve

  • Head-up zaslon

   Head-up zaslon

   Med vožnjo so pomembne informacije prikazane na Head-up zaslonu, da vam pogleda ni treba odmikati z dogajanja v prometu. Večbarvni prikaz z večjo ločljivostjo zagotavlja odlično vidljivost podnevi in ponoči ter v vseh vremenskih pogojih. V hipu si zagotovite pregled nad hitrostjo vozila, navigacijskimi napotki, vodenjem po prometnih pasovih, prepoznanimi prometnimi znaki in nekaterimi varnostnimi opozorili sistema i-ACTIVSENSE.

   Head-up zaslon

  • Športna platišča iz lahke litine

   Športna platišča iz lahke litine

   Od pesta do zunanjega roba: kontrastna 16-palčna platišča iz lahke litine odražajo športen značaj in dinamično gibanje ter dodatno poudarijo lepoto oblikovanja KODO – duša gibanja. 16-palčna platišča iz lahke litine v temno sivi barvi prepričajo z občutkom moči in čvrstosti ter dopolnjujejo športno, mišičasto držo nove Mazde2.

   Športna platišča iz lahke litine

  • Žarometi LED

   Žarometi LED

   Mazda2 oživi z našo prvo zasnovo žarometov LED s štirimi lučmi. Žarometa sta postavljena na konec značilnega kromiranega krila – izraz čiste vitalnosti in dinamičnega gibanja.


   Vitki žarometi LED* podnevi osupljivo spominjajo na oči ujede, ponoči pa za odlično vidljivost razsvetlijo cesto daleč naprej.

    

   *Standardno pri višji stopnji opreme

   Žarometi LED

  • Naslov

   Vrhunsko usnje

   Mazda2 je na voljo z različnimi izvedbami sedežev, ki jih pri vseh stopnjah opreme odlikujejo prestižni materiali in nove barve. Dodelana barvna usklajenost je izjemno prefinjena in odraža igriv značaj. Občutek odličnosti in modnosti pride še bolj do izraza zaradi opustitve nepotrebnih elementov, zato se barve dopolnjujejo, poudarki so še učinkovitejši, kombinacije odličnega umetnega usnja, blaga in izrazitih dvojnih šivov pa še bolj pritegnejo.

   Vrhunsko usnje

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.

  Vrednosti CO2 emisij:

  111 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 75 KM s 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  111 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 90 KM 5-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  118 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 90 KM 6-stopenjskim ročnim menjalnikom.
  127 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 115 KM 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (RHD). 
  124 g/km za 1.5 litrski bencinski motor SKYACTIV-G 115 KM 6-stopenjskim ročnim menjalnikom (LHD).