Alternativno besedilo: ”povsem nova mazda mx-5” mazda zabavna vožnja “roadster mazda” tehnologije Skyactiv “i-activesense”

Spoznajte užitek v športno dinamični vožnji z Mazdo MX-5

 

Ta legendarni roadster navdušuje s popolnim užitkom v vožnji, saj se na vaše posege odziva z dinamiko Jinba Ittai, kot bi bil podaljšek telesa. To je prva Mazda MX-5, izdelana s tehnologijami SKYACTIV, in je znatno lažja od svoje predhodnice, karoserija pa je še bolj aerodinamična in toga ter ima najnižje težišče doslej. Izboljšave izolacije karoserije zagotavljajo najbolj prefinjeno vožnjo doslej.  

 

Naše napredne varnostne funkcije zagotavljajo dodatno zaščito s koristnimi opozorili, zato se lahko osredotočite na uživanje v vožnji.  

  • Alternativno besedilo: ”povsem nova mazda mx-5” mazda bsm “mazda rcta” mazda tipala “mazda varnost” i-activesense

   Sistem za spremljanje mrtvega kota (BSM)

   Če vozilo vstopi v vaš mrtvi kot ali se vam bliža z zadnje strani, vas sistem opozori z zvočnim signalom in utripanjem lučke v vzvratnem ogledalu. Ko je območje za vozilom prosto, opozorilo ni več prikazano in varno lahko nadaljujete z vzvratno vožnjo.

   Sistem za spremljanje mrtvega kota (BSM)

  • Alternativno besedilo: ”povsem nova mazda mx-5” mazda podvozje “mazda karoserija skyactiv” mazda tehnologije skyactiv “mazda lahek športen avto”

   Karoserija SKYACTIV in podvozje SKYACTIV

   Mazda MX-5 navdušuje z lahkotnim, odzivnim vodenjem in stabilnim oprijemom za vrhunsko izkušnjo vožnje Jinba-Ittai. 

    

   Razvili smo novo karoserijo SKYACTIV in novo podvozje SKYACTIV ter pri tem uporabili lahke materiale, vključno z aluminijem in jeklom z izjemno visoko natezno trdnostjo.


   Karoserija SKYACTIV in podvozje SKYACTIV

  • Alternativno besedilo: ”povsem nova mazda mx-5” mazda motor “mazda zmogljivost” mazda skyactiv-g

   Pogonski sklop

   Posebej za Mazdo MX-5 smo poskrbeli za prilagojene nastavitve vseh elementov od motorjev SKYACTIV-G 2.0 in SKYACTIV-G 1.5 do šeststopenjskih ročnih in avtomatskih menjalnikov.

    

   Ko pritisnete na pedal za plin, se Mazda MX-5 odzove z natančno in prefinjeno močjo. In pri tem se ta športni roadster oglasi s svojim pravim ‘glasom’ – od začetnega grlenega zvoka izpušnega sistema do navdušujočega predenja motorja.

   Pogonski sklop

  • Alternativno besedilo: ”mazda mx-5” mazda hbc “mazda vožnja” mazda samodejni izklop dolgih luči “mazda varnost” “i-activsense

   Samodejni izklop dolgih luči (HBC)

   HBC omogoča varnejše in prijetnejše nočne vožnje. S tipali, ki so vgrajena v žaromete, zazna luči vozil, ki vozijo nasproti, ali zadnje luči vozil pred vami. 

    

   Da ne bi slepili drugih voznikov, HBC glede na razmere v prometu samodejno preklaplja med dolgimi in zasenčenimi lučmi. 


   Samodejni izklop dolgih luči (HBC)

  *Spremljanje slepega mesta je standardne na Revolution / Revolution top.