Legendarni najbolje prodajani roadster – izdelan za vaše uživanje v vožnji

 

Športna Mazda MX-5 vam bo vzela dih, še preden se boste odpeljali z njo, saj je zdaj na voljo v naši novi briljantno živahni Soul Crystal rdeči barvi, ki odraža lepoto in odličnost osupljivega oblikovanja KODO – duša gibanja. Ko vstopite in preizkusite vznemirljiv potencial Mazde MX-5, vas prevzame popoln občutek uživanja v vožnji.

 

Mazdina nagrajena tehnologija SKYACTIV in strategija zniževanja mase vozila zagotavljata, da ta kompaktni, lahki športni avtomobil prinaša razburljiv občutek pri vožnji, ki med voznikom in Mazdo MX-5 ustvarja edinstven občutek povezanosti Jinba Ittai. Vse to dopolnita vgrajeni inovativni informativno-razvedrilni sistem MZD Connect in niz varnostnih funkcij i-ACTIVSENSE, ki delujejo kot podaljšek vašega telesa. 

 

 

 

Dvosedežnik, ustvarjen za čisti užitek v vožnji

Edinstvena lahka karoserija SKYACTIV

Najbolje prodajani roadster na svetu

Mazdina značilna filozofija povezanosti Jinba-Ittai – voznik in avtomobil kot eno

Največja hitrost: 214 km/h*

Pospešek: 0–100 km/h v 7,3 sekunde*

Poraba goriva: 6,6 l/100 km*

Izpusti CO2: 154 g/km*

 

*Podatki veljajo za model G160.

Nagrade Nagrade za inovativno oblikovanje

Nova Mazda MX - 5 je dodala k njeni naraščajoči zbirki trofej tudi prestižno nagrado Best Convertible 2016, ki jo podeljujejo prestižni avtomobilski medij What car? Najlažja generacija Mazde MX-5 je sedaj krajša, nižja in širša. Odlikujejo jo tudi najmanjši previsi in najnižje težišče v vožnji ter Mazdin Kodo oblikovalski jezik.

Nova Mazda MX-5 je postala Japonski avto leta 2015-2016. To je že drugič, da je ta dvosedežna ikona osvojila najbolj prestižno avtomobilsko priznanje v domači državi, po tem ko je prejšnja generacija osvojila priznanje v letih 2005-06. Nova Mazda MX-5 je že tretja Mazda v zadnjih štirih letih, ki je osvojila priznanje za Japonski avto leta, po Mazdi CX-5 (2012-13) in Mazdi2 (2014-15).

Četrta generacija legendarne Mazde MX-5 je osvojila nagrado »Red Dot: najboljša med najboljšimi«, priznanje za izjemno odličnost, ki ga je letos za revolucionarno oblikovanje prejelo samo 1,6 % prijavljenih projektov. Poteze in površine KODO odražajo nakopičeno energijo in športno gibanje Mazdinih vozil.

Ključne lastnosti Odkrijte, zakaj je ta avto nekaj posebnega

Barve Oglejte si paleto barv iz vseh strani

Galerija Raziščite podrobnosti iz vseh zornih kotov

car
car

upquote Ko vozite Mazdo, nikoli ne vozite sami. Popolna usklajenost voznika in avtomobila. downquote

Sistem za nadzor mrtvih kotov pri menjavi voznih pasov preveri mrtve kote in vas opozori, če se vam na sosednjem voznem pasu iz oddaljenost največ 45 metrov bliža kakšno vozilo. Pri vzvratni vožnji vas sistem RCTA opozori na prečni promet.

*Sistem adaptivnih žarometov LED je serijsko vključen v opremo Revolution / Revolution top. 

*Sistem za opozarjanje na zapuščanje voznega pasu je serijsko vključen v opremo Revolution / Revolution Top.

*Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007).

Da so možne primerjave, so navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.

 

Prikazana vozila lahko v posameznih detajlih odstopajo od trenutne ponudbe za slovenski trg. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.