Legendarni najbolje prodajani roadster – izdelan za vaše uživanje v vožnji

 

Ultra-športna nova Mazda MX-5 je z osupljivim videzom in popolno sorazmernostjo te razvojne stopnje oblikovanja KODO – duša gibanja še posebej privlačna. V tem dvosedežniku boste ob lahnem vetriču uživali v popolni vožnji, za kakršno je izdelana Mazda MX-5.

Naše nagrajene tehnologije SKYACTIV in »strategija zniževanja mase vozila z vsakim gramom« zagotavljajo osupljive občutke pri vožnji in ustvarjajo intimno povezanost Jinba-Ittai med vami in vašo Mazdo MX-5. Dopolnjujejo jo inovativni sistem MZD Connect za informacije in razvedrilo ter varnostne funkcije i-ACTIVSENSE, ki delujejo kot podaljšek vašega telesa.

 

 

Dvosedežnik, ustvarjen za čisti užitek v vožnji

Edinstvena lahka karoserija SKYACTIV

Najbolje prodajani roadster na svetu

Mazdina značilna filozofija povezanosti Jinba-Ittai – voznik in avtomobil kot eno

Največja hitrost: 214 km/h*

Pospešek: 0–100 km/h v 7,3 sekunde*

Poraba goriva: 6,6 l/100 km*

Izpusti CO2: 154 g/km*

 

*Podatki veljajo za model G160.

Nagrade Nagrade za inovativno oblikovanje

Nova Mazda MX - 5 je dodala k njeni naraščajoči zbirki trofej tudi prestižno nagrado Best Convertible 2016, ki jo podeljujejo prestižni avtomobilski medij What car? Najlažja generacija Mazde MX-5 je sedaj krajša, nižja in širša. Odlikujejo jo tudi najmanjši previsi in najnižje težišče v vožnji ter Mazdin Kodo oblikovalski jezik.

Nova Mazda MX-5 je postala Japonski avto leta 2015-2016. To je že drugič, da je ta dvosedežna ikona osvojila najbolj prestižno avtomobilsko priznanje v domači državi, po tem ko je prejšnja generacija osvojila priznanje v letih 2005-06. Nova Mazda MX-5 je že tretja Mazda v zadnjih štirih letih, ki je osvojila priznanje za Japonski avto leta, po Mazdi CX-5 (2012-13) in Mazdi2 (2014-15).

Četrta generacija legendarne Mazde MX-5 je osvojila nagrado »Red Dot: najboljša med najboljšimi«, priznanje za izjemno odličnost, ki ga je letos za revolucionarno oblikovanje prejelo samo 1,6 % prijavljenih projektov. Poteze in površine KODO odražajo nakopičeno energijo in športno gibanje Mazdinih vozil.

Ključne lastnosti Odkrijte, zakaj je ta avto nekaj posebnega

Barve Oglejte si paleto barv iz vseh strani

Galerija Raziščite podrobnosti iz vseh zornih kotov

car
car

upquote Ko vozite Mazdo, nikoli ne vozite sami. Popolna usklajenost voznika in avtomobila. downquote

Izbirnik opreme Izberite, kateri avtomobil je pravi za vas

< <

Prikazani modeli se morda razlikujejo od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela. Navedeni podatki o porabi so pridobljeni z laboratorijskimi preizkusi v skladu z zahtevami EU. Navedeni so samo zaradi primerjave in se morda razlikujejo od vaših dejanskih rezultatov, doseženih pri vožnji.