Izjemna vozna dinamika za kar največ užitkov na cesti

 

Mazda MX-5 RF ima popolnoma samosvoj značaj. Z vgrajenim sklopom tehnologij SKYACTIV in lahkim, nizkim podvozjem se obnaša kot pravi športni avtomobil, napredne varnostne funkcije, med katerimi so tudi prilagodljivi žarometi LED (ALH)* pa omogočajo vrhunsko samozavest in popolno zabavo v vseh voznih pogojih.  

 

 

Lahko, dinamično krmiljenje s tehnologijo SKYACTIV:

1,5- in 2-litrska motorja SKYACTIV-G

Šeststopenjski samodejni menjalnik ali ročni menjalnik SKYACTIV-MT

KAROSERIJA in PODVOZJE SKYACTIV

Sistema i-stop in i-ELOOP**

samo za bencinske izvedbe

**izbirno samo pri 2-litrskim modelih višjega razreda

 

Opremljena s tehnologijami i‑ACTIVESENSE za napredno varnost in udobje:

Sistem opozarjanja na zapuščanje voznega pasu (LDWS)

Sistem prilagodljive osvetlitve zavoja (AFLS)

Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSM)

Samodejno upravljanje dolgih luči (HBC)

 

STRAN O OBLIKI

*ALH je na voljo na Revolution/Revolution Top. 

  • mx-5-rf-2

   Karoserija in podvozje SKYACTIV

   Karoserija in podvozje SKYACTIV sta izdelana iz lahkih materialov, vključno z aluminijem in jeklom z izjemno visoko natezno trdnostjo. Prilagodili smo ju za doseganje še večje mere udobja in ubranosti ter sta glavna poroka za okretnost pri vožnji in uravnotežen oprijem v zavojih ne glede na teren. 

   Karoserija in podvozje SKYACTIV

  • mx-5-rf-3

   Pogonski sklopi SKYACTIV

   Čisto zabavo med vožnjo z Mazdo MX-5 RF si lahko zagotovite z izbiro med dvema izjemnima bencinskima motorjema – SKYACTIV-G 1.5 in SKYACTIV-G 2.0 – v kombinaciji s šeststopenjskim ročnim menjalnikom SKYACTIV-MT ali šeststopenjskim samodejnim menjalnikom*, ustvarjenim ekskluzivno za model MX-5 RF. Oba pogonska sklopa postrežeta s takojšnjo odzivnostjo, prefinjeno in nadzorovano močjo ter globokim, mogočnim hrumenjem motorja, ki spremlja vznemirljivo vožnjo.

   *samo za 2-litrski motor.

   Pogonski sklopi SKYACTIV

  • mx-5-rf-1

   i-ACTIVSENSE

   Pri Mazdi jemljemo varnost zelo resno. Na podlagi pristopa, osredotočenega na človeka, smo ustvarili niz naprednih varnostnih tehnologij, da boste na cesti varni v vsakem trenutku. Naš proaktivni sklop funkcij vam pomaga prepoznati in preprečiti morebitne nevarnosti, namenjen pa je preprečevanju ter zmanjševanju posledic trčenja, kadarkoli je to mogoče.

   i-ACTIVSENSE

  • mx-5-rf-4

   Samodejno upravljanje dolgih luči (HBC)

   Mazdo MX-5 RF odlikujejo pametni žarometi, ki glede na razmere v prometu samodejno preklapljajo med dolgimi in zasenčenimi lučmi. Na ta način je ves čas zagotovljena optimalna vidljivost brez slepljenja voznikov drugih vozil.

   Samodejno upravljanje dolgih luči (HBC)

  • mx-5-rf-3

   Sistem električno krmiljenega servo volana (EPAS)

   Vzmetenje in sistem električno krmiljenega servo volana (EPAS) smo pri Mazdi MX-5 RF posebej prilagodili za zagotavljanje živahnega, okretnega upravljanja, obenem pa je poskrbljeno za sproščeno, udobno in prefinjeno vožnjo. 

   Sistem električno krmiljenega servo volana (EPAS)

  • Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSM)

   Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSM)

   Sistem za nadzor mrtvih kotov pri menjavi voznih pasov preveri mrtve kote in vas opozori, če se vam na sosednjem voznem pasu iz oddaljenost največ 45 metrov bliža kakšno vozilo. Če pred zavijanjem nakažete smer, začne utripati opozorilna lučka in oglasi se zvočno opozorilo.

   Sistem za nadzor mrtvih kotov (BSM)

  • Opozorilo na promet za vozilom (RCTA)

   Opozorilo na promet za vozilom (RCTA)

   Sistem RCTA je zasnovan za vzvratno vožnjo. Alarm vas opozori, če se vam s katere koli strani od zadaj bliža drugo vozilo ali ovira, ko pa je območje za vozilom prosto, opozorilo ni več prikazano.

   Opozorilo na promet za vozilom (RCTA)

  • MZD Connect

   MZD Connect

   Mazdin najnovejši intuitivni informativno-razvedrilni sistem omogoča nadvse preprosto povezovanje z zunanjim svetom, tako da se lahko osredotočite na vznemirljivo vožnjo po cesti, ki se vije pred vami.

   MZD Connect

  Tehnologija trde zložljive strehe


  Trdo zložljivo streho modela MX-5 RF se lahko upravlja z enim stikalom, ki za odpiranje in zapiranje potrebuje le 13 sekund (do hitrosti 10 km/h). Sestavljena je iz treh strešnih modulov, sestavljenih iz vrhunskih materialov, ki so izbrani na podlagi njihove trdnosti in teže ter tako predstavljajo optimalno zmogljivost.

  *Del izbirnega varnostnega paketa ob doplačilu na voljo pri modelih Sport Nav s 160 KM.

   

  Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve in nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti se lahko na zaslonu razlikujejo od dejanskega modela.