MX-5 RF

Neskončno privlačen videz z dušo

 

Mazda MX-5 RF je popoln izraz našega nagrajenega oblikovnega jezika KODO– duša gibanja. Pogled na ta športni dvosedežnik s popolnimi razmerji in čudovitimi kupejevskimi potezami vzradosti vse opazovalce. Vse čutne obline in tekoče linije oživijo v naši novi Soul Crystal rdeči barvi, ki je tako bogata in globoka, da jo je težko opisati z besedami in jo morate videti.  

 

Odlična zasnova strehe omogoča, da se prepustite novim užitkom vožnje z vetrom v laseh, poleg tega pa zagotavlja občutek varnosti in udobja v vrhunski kabini. Notranjost je zasnovana tako, da se ploskve zunanje karoserije prek vrat prelivajo v kabino, kar ustvarja občutek popolne povezanosti z vozilom Jinba Ittai.  

 

 

Oblikovanje KODO – duša gibanja v svoji najbolj športni izvedbi

Lakirna tehnologija TAKUMI-NURI

Nova prvovrstna kovinska barva – strojno siva

Aerodinamična zasnova potniške kabine v obliki solze

 


  • Elegantno tekoče poteze

   Elegantno tekoče poteze

   Elegantna streha Mazde MX-5 RF s stranskima deloma, ki se položno spuščata proti zadku vozila, na obeh straneh graciozno obdaja voznika ter ustvarja potniško kabino v dovršeni obliki solze. Tekoče poteze strehe se zlivajo z ravnimi potezami karoserije, ki tečejo od nizkega sprednjega previsa čez pokrov motornega prostora vse do zadnje police, kar ustvarja elegantno kupejevsko silhueto, ki brez dvoma privablja poglede. 

   Elegantno tekoče poteze

  • Podrobnost razkošne notranjosti

   Podrobnost razkošne notranjosti

   Najsodobnejša, izboljšana in še bolj prefinjena kabina Mazde MX-5 RF je osredotočena na voznika, vsi pomembni krmilni elementi pa so priročno razporejeni popolnoma simetrično. Odlična sedeža z usnjenim oblazinjenjem sta mehka na dotik in ogrevana.

   *za še bolj sproščeno in dovršeno vzdušje v notranjosti vozila.

   Podrobnost razkošne notranjosti

  • Vrhunska zložljiva streha oblike fastback

   Vrhunska zložljiva streha oblike fastback

   Skrbno premišljena in čudovito oblikovana zložljiva streha Mazde MX-5 RF oblike fastback se zloži v pičlih 13 sekundah. Plošče strehe in zadnje okensko steklo se gladko in elegantno skrijejo, pri čemer zadnji del strehe ostane v položaju, ko je vrh zložen. Tej resnično edinstveni novi zasnovi trde strehe na trgu ni para.

   Vrhunska zložljiva streha oblike fastback

  • Ohranjena velikost prtljažnega prostora

   Ohranjena velikost prtljažnega prostora

   Naši oblikovalci so pri snovanju zložljive strehe Mazde MX-5 RF pazili, da se pri tem ne bi izgubila praktičnost, zato zložena streha ne zaseda veliko prostora. Kljub ohranjenima čudovitem profilu in elegantni obliki je v prtljažniku zagotovljena popolnoma enaka zmogljivost prtljage kot pri modelu z mehko streho – dovolj za dve standardni torbi za potovanje z letalom. 

   Ohranjena velikost prtljažnega prostora

  • Bogata in živahna nova barva karoserije

   Bogata in živahna nova barva karoserije

   Soul Crystal rdeča je napredna in dovršena različica legendarne Mazdine Soul rdeče barve karoserije, razvijali pa so jo kar devet let. Soul Crystal rdeča barva popolno odraža oblikovalski jezik KODO – duša gibanja, tekoče linije in čutne obline Mazde MX5 RF pa poudari z živahno energijo. Mazdina tehnologija lakiranja TAKUMI-NURI zagotavlja za 20 odstotkov večjo zasičenost barve in 50 odstotkov večjo globino kot pri Soul rdeči barvi. 

   Bogata in živahna nova barva karoserije

  • Občutek popolne povezanosti Jinba Ittai

   Občutek popolne povezanosti Jinba Ittai

   Za Mazdo MX-5 RF so značilni gladki prehodi med notranjostjo in zunanjostjo, ki tako delujeta popolna usklajeno. Brisanje meje med notranjostjo in zunanjostjo vozila ustvarja izjemen občutek popolne povezanosti med voznikom in avtomobilom Jinba Ittai. Zavite poteze vidnih delov karoserije se kot svež zrak gladko in neprekinjeno stekajo iz zunanjosti v kabino.

   Občutek popolne povezanosti Jinba Ittai

  • Zasnova volana

   Zasnova volana

   Z rokama se oprimite volana z oblazinjenjem iz vrhunskega usnja, rdečimi šivi in elegantno polirano kromirano obrobo in s priročnimi stikali na volanskem obroču poskrbite za uživanje v glasbi. Ergonomska oblika se odlično prilega dlanem, kar omogoča hitre in preproste posege z volanom pri obvladovanju ovinkastih cest.

   Zasnova volana

  Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve in nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti se lahko na zaslonu razlikujejo od dejanskega modela.