CX-5

Napredna tehnologija zagotavlja še prijetnejšo vožnjo

 

Zapeljite se z novo Mazdo CX-5 in navdušeni boste nad okretnostjo in odzivnostjo, ki ju premore redko kateri športni terenec. Zasnova in izdelava z našimi izjemno naprednimi tehnologijami SKYACTIV obenem omogoča varčno porabo in izpuste CO2 od 132 g/km. Z izboljšavami podvozja in sistemom GVC (G-Vectoring Control) smo zagotovili višjo raven udobja in boljše vodenje.

 

Z nadziranjem krmiljenja, hitrosti vozila in položaja dušilne lopute se sistem GVC (G-Vectoring Control) odzove v tisočinki sekunde ter izboljša vodenje in krmiljenje za še bolj povezano vožnjo. Štirikolesni pogon i-ACTIV uporablja 27 tipal in poseže samo, ko ga potrebujete, moč pa prilagodi 200-krat v sekundi, da vam zagotovi idealen oprijem. Za volanom imate zato občutek nadzora in lahko samozavestno uživate v fenomenalni zmogljivosti nove Mazde CX-5.

 

Z evolucijo naših naprednih varnostnih tehnologij i-ACTIVSENSE zagotavlja nova Mazda CX-5 prijetno in samozavestno vožnjo v vseh razmerah. Vgrajene kamere in tipala že zgodaj zaznajo morebitne nevarnosti, da preprečijo tveganje in vas opozorijo prek Head-up zaslona, ki najpomembnejše informacije za voznika projicira na vetrobransko steklo. Sistem za preprečevanje naleta s prepoznavanjem prometnih znakov, Mazdin radarski tempomat, prilagodljivi žarometi LED in številne druge varnostne inovacije omogočajo varno vožnjo v vseh razmerah ter ščitijo vas in vašo družino.

  • Sistem GVC (G-Vectoring Control)

   Sistem GVC (G-Vectoring Control)

   Dinamika vozila SKYACTIV omogoča novi Mazdi CX-5, da sodeluje z vami za še prijetnejšo vožnjo; sistem GVC (G-Vectoring Control) je eden od ukrepov, ki so osredotočeni na uporabnika. Med vodenjem vozila skozi ovinek se navor motorja prilagodi, da je vsaka pnevmatika optimalno obremenjena. Ker ima SUV višje težišče, boste prednosti jasno občutili. Krmiljenje je natančno, vodenje je izboljšano, potniki pa uživajo v uglajeni in udobni vožnji. 

   Sistem GVC (G-Vectoring Control)

  • Štirikolesni pogon i-ACTIV

   Štirikolesni pogon i-ACTIV

   Mazdin sistem i-ACTIV AWD vam zagotavlja boljši nadzor pri pospeševanju, zavijanju, zaviranju in na spolzkih podlagah. Zadnjim kolesom dodeli ravno prav navora, da izboljša prenos moči za boljši oprijem in izkušnjo stabilne, varne vožnje. Štirikolesni pogon i-ACTIV uporablja 27 tipal in poseže samo, ko ga potrebujete, moč pa prilagodi 200-krat v sekundi, da vam zagotovi popoln občutek Jinba-Ittai.

   Štirikolesni pogon i-ACTIV

  • Karoserija in podvozje SKYACTIV

   Karoserija in podvozje SKYACTIV

   Lažja vozila je prijetneje voziti, obenem pa porabijo manj goriva. Karoserija SKYACTIV nove Mazde CX-5 sodi med najvarnejše in najlažje v svojem razredu. Izboljšave vzmetenja, izolacije in podvozja SKYACTIV prispevajo k tišji, še bolj prefinjeni in udobnejši vožnji.

   Karoserija in podvozje SKYACTIV

  • Barvni Head-up zaslon

   Barvni Head-up zaslon

   V hipu si zagotovite pregled nad pomembnimi informacijami med vožnjo. Naš inovativni sistem s Head-up zaslonom* je v barvah dobro berljiv, prikazuje pa hitrost vozila, podrobne navigacijske napotke, prometne znake in varnostna opozorila sistema i-ACTIVSENSE, ki jih projicira neposredno na vetrobransko steklo, da lahko ostanete osredotočeni na dogajanje v prometu.

    

   * Barvni Head-up zaslon je na voljo za doplačilo

    


   Barvni Head-up zaslon

  • Motorji in menjalniki SKYACTIV

   Motorji in menjalniki SKYACTIV

   Mazdini motorji zagotavljajo zmogljivost, izjemno varčno porabo goriva in majhne izpuste. Naš dizelski motor SKYACTIV-D 2.2 je živahen kot bencinski motor in porabi samo 4,9 l/100 km. Bencinski motor z direktnim vbrizgavanjem SKYACTIV-G 2.0 ima s 14:1 največje kompresijsko razmerje na svetu in se odlikuje z varčno porabo od 5,6 l/100 km naprej.

   Motorji in menjalniki SKYACTIV

  • Prilagodljivi žarometi LED

   Prilagodljivi žarometi LED

   Ko se približate drugemu vozilu, vam ni treba zasenčiti luči. Prilagodljivi žarometi LED* v novi Mazdi CX-5 samodejno poskrbijo za zasenčenje, a vam tudi na najtemnejših cestah zagotavljajo odlično vidljivost. Na avtocesti se svetlobni snop dvigne, da bolje osvetli prometne znake in prej zaznate morebitne nevarnosti. 

    

   * Prilagodljivi žarometi LED so na voljo za doplačilo

   Prilagodljivi žarometi LED

  • Prepoznavanje prometnih znakov

   Prepoznavanje prometnih znakov

   Prepoznavanje prometnih znakov deluje z naprej usmerjeno kamero in prepoznava omejitve hitrosti ter znake stop in prepovedana smer, ki jih projicira na vetrobransko steklo. Če presežete omejitev hitrosti, vas opozorijo zvočni in prikazani signali.

   Prepoznavanje prometnih znakov

  Kaj je sistem GVC (G-Vectoring Control)? Znanost, ki omogoča intuitivno vožnjo

  Kako doseči zvok umirjenosti Prefinjena vozna izkušnja

  Nova Mazda CX-5 je zasnovana tako, da vsem svojim potnikom zagotavlja umirjenost in spokojnost. Voznik ima s sistemom GVC (G-Vectoring Control) boljši nadzor, zmanjšanje prenosa hrupa cestišča, pnevmatik in vetra pa zagotavlja še bolj prefinjeno in uglajeno vožnjo, zato so potovanja zabavna in lahkotna tako za voznika kot za njegove sopotnike.

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.