CX-5

Evolucija vrhunskega oblikovanja in odlične izdelave

 

Oblikovanje KODO nove Mazde CX-5 izžareva lepoto in energijo. Oblikovanje od sprednjega proti zadnjemu delu ustvari osupljiv vtis gibanja naprej z izjemno dinamiko in hitrostjo. Da bi poudarili drzne in čutne obline športnega terenca, so pri Mazdi razvili Soul Crystal rdečo barvo z edinstveno tehnologijo lakiranja Takumi Nuri, ki je tako živahna in globoka, da kar težko verjamete svojim očem.

 

Odlična, na uporabnika osredotočena kabina navduši z občutkom odprtosti, povezanosti in udobja poslovnega razreda za vse potnike. Odlična izdelava je opazna v vsakem kotičku. Voznik je središče prostorne, razkošne notranjosti, saj so ergonomski krmilniki in nov volanski obroč preprosto dosegljivi, zato lahko uživate v občutku odličnega udobja in popolnega nadzora. Potnike razvajajo globoki ogrevani zadnji sedeži* z nastavljanjem naklona za udobnejše dolge vožnje. Novi zvočni sistem Bose® z 10 zvočniki** in naš napredni sistem za informacije in razvedrilo MZD Connect bosta preprosto navdušila.

 

* Ogrevanje zadnjih sedežev je na voljo za doplačilo

** Zvočni sistem BOSE® z 10 zvočniki je na voljo za doplačilo

  • Osredotočena na vas, da je vožnja prijetnejša in varnejša

   Osredotočena na vas, da je vožnja prijetnejša in varnejša

   Pri Mazdi vedno začnemo z vami in najbolj naravnim položajem sedeža, pedalov, upravljalnih elementov in volana. Ko vam je udobno, je občutek Jinba Ittai še izrazitejši. 

    

   Potniki bodo v vožnji uživali prav tako kot vi. Z izboljšano aerodinamiko in izolacijo pred hrupom bodo vaši prijatelji in družinski člani na zadnjih sedežih potovali prav tako udobno in sproščeno kot vi za volanom.

   Osredotočena na vas, da je vožnja prijetnejša in varnejša

  • Naj lepota zaživi v Soul Crystal rdeči barvi

   Naj lepota zaživi v Soul Crystal rdeči barvi

   Soul Crystal rdeča je nova barva, ki poudari čudoviti izraz in teksture oblikovanja KODO nove Mazde CX-5. Soul Crystal rdeča je nadgradnja naše originalne legendarne Soul rdeče barve in zagotavlja še intenzivnejšo živahnost, globino in sijaj pri prehodih vozila med svetlobo in senco, to pa omogočajo trije sloji lakiranja z našo tehnologijo Takumi Nuri.

   Naj lepota zaživi v Soul Crystal rdeči barvi

  • Nastavljanje naklona in ogrevanje zadnjih sedežev

   Nastavljanje naklona in ogrevanje zadnjih sedežev

   Potniki na zadnjih sedežih se ne bodo nikoli počutili zapostavljene. Novi sedeži so povsem preoblikovani, zdaj so globlji in nudijo boljši oprijem za izjemno udobje. Na dolgih potovanjih je možno nastaviti naklon sedežev.  (Ogrevanje zadnjih sedežev je na voljo za doplačilo)

   Nastavljanje naklona in ogrevanje zadnjih sedežev

  • Športna platišča iz lahke litine

   Športna platišča iz lahke litine

   19-palčna temno siva platišča iz lahke litine* poudarijo športen in dovršen videz nove Mazde CX-5, ki jo odlikuje nizka, aerodinamična in uravnotežena oblika. Prelistajte celotno ponudbo platišč iz lahke litine za Mazdo CX-5.

    

   *19-palčna temno siva platišča so na voljo za doplačilo


   Športna platišča iz lahke litine

  • MZD Connect

   MZD Connect

   MZD Connect vam omogoča, da ostanete preprosto povezani s svojim svetom in obenem uživate v vožnji.

    

   Za navigacijo in komunikacijo uporabite preprosto dosegljiv 7-palčni barvni zaslon na dotik, glasovno upravljanje ali intuitivni večnamenski upravljalnik HMI. Povežite svoj telefon ter si zagotovite dostop do družbenih omrežij in sporočil SMS ali pa prisluhnite digitalnemu radiu DAB ali spletnim radijskim postajam.

   MZD Connect

  Avto in voznik v popolni skladnosti

  Ko se usedete za volan Mazde, niste nikoli sami. Popolna usklajenost voznika in avtomobila. Tako kot jezdec in konj – temu pravimo »Jinba Ittai«. Verjamemo, da enotnost zagotovi užitek v vožnji. Pri delu se ravnamo po svojih smernicah, saj so naši avtomobili veliko več kot prevozna sredstva od začetne do končne točke. Lepoto smo dosegli z odvzemanjem. Pravi, intuitivni odnos ustvari vez, ki je ni mogoče opisati zgolj z besedami. Skupaj sva močnejša. Nikoli ne voziva sama. Voziva skupaj.

  Oblikovanje KODO Umetnost v gibanju

  Verjamemo v japonsko načelo, da je manj več, zato je bil cilj pri novi Mazdi CX-5 preprosta, a obenem elegantna oblika. Najbolj dovršeno oblikovanje s prefinjeno mišičasto karoserijo vzbuja občudovanje, saj čiste poteze od sprednjega do zadnjega dela odražajo trajen občutek hitrosti. Rezultat je avto, ki uporabnost in čvrstost SUV-ja združuje z obliko prave umetnine na cesti.Odkrijte več

  Podatki, ceniki, slikovni material ter druge informacije in gradiva na tej spletni strani so zgolj informativne narave in so nezavezujoči. Prosimo, da se za podrobnejše podatke obrnete na Mazdinega pooblaščenega trgovca. Na slikah so prikazani nekateri elementi dodatne opreme, ki so na voljo za doplačilo. Vse cene so neobvezujoče priporočene cene, vključno z DDV in davkom na motorna vozila.

   

  Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. Prispevajo zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Podrobne okoljske informacije o novih osebnih avtomobilih najdete v priročniku o varčni porabi goriva, emisijah CO2 in emisijah onesnaževal zunanjega zraka, ki ga lahko brezplačno pridobite na prodajnem mestu in na spletni strani www.mazda.si.

   

  Vozila so homologirana v skladu z novim postopkom za pridobitev homologacije, ki ga določata uredbi WLTP (EU) 2017/1151 in (ES) 715/2007). Da so možne primerjave, so ponekod navedene vrednosti NEDC, določene v skladu z uredbo o izvajanju (EU) 2017/1153.