VARNOST

Skrbijo za vašo varnost, tako da se lahko prepustite užitkom v vožnji. 

 

Naše inteligentne varnostne tehnologije i-ACTIVSENSE so zasnovane tako, da se lahko popolnoma prepustite užitkom v vožnji, ki vas čaka. Vozniku pomagajo prepoznati morebitne nevarnosti, preprečujejo trke, kadarkoli je to mogoče, in zmanjšujejo posledice nezgod, če se jim ni mogoče izogniti. Tako smo pri Mazdi znova poskrbeli, da je voznik povezan z avtomobilom v skladu s filozofijo Jinba Ittai.

MAZDIN RADARSKI TEMPOMAT Samodejno vzdržujejo varno razdaljo do vozila pred vami.

Za nas je najpomembnejše, da v vseh pogojih uživate v najboljši možni vozni izkušnji. Med vožnjo Mazdin radarski tempomat stalno meri odmik do vozila, ki vozi spredaj, in vzdržuje varnostno razdaljo. Idealno se izkaže pri dolgih vožnjah in na avtocestah, saj so vaše vožnje veliko prijetnejše in sproščene.

PREPOZNAVANJE PROMETNIH ZNAKOV Sistem vidi opozorilne znake, ki ste jih morda spregledali.

Naš najnovejši sistem za prepoznavanje prometnih znakov projicira neposredno na vetrobransko steklo, da ste vedno obveščeni o pomembnih prometnih znakih, tudi če ste jih spregledali. Ker so informacije prikazane v vašem zornem kotu, vam ni treba spreminjati žarišča ali umikati pogleda s ceste in dogajanja v vaši okolici, zato lahko osredotočeno uživate v vožnji.

POMOČ PRI OHRANJANJU VOZNEGA PASU in OPOZORILO NA ZAPUŠČANJE VOZNEGA PASU Poskrbi, da ostanete na ustreznem voznem pasu.

Varnostne inovacije morajo vam in vašim sopotnikom zagotoviti boljšo vozno izkušnjo. Opozarjanje na zapuščanje voznega pasu zaznava oznake na cesti in vas z nežnim tresenjem volana opozori, da vozilo nehote vozi iz voznega pasu. Če je treba, vas pomoč pri ohranjanju voznega pasu varno usmeri v sredino voznega pasu. Idealno se izkaže pri dolgih, ravnih odsekih in na avtocestah, da se laže osredotočite na cesto pred sabo. Ko uporabite smernik ali pospešite, se opozorilo ne oglasi, saj vozni pas spreminjate namerno.

SISTEM ZA NADZOR MRTVIH KOTOV Pazi na okolico, ki je za vas nevidna

Vsaka vožnja bi morala biti kar se da brez stresa. Ker ogledala ne morejo zagotoviti celotne slike, za to poskrbi vaša Mazda. Ko se odločite za spremembo voznega pasu, sistem za nadzor mrtvih kotov z radarji preveri tudi območje, ki ga ne vidite, in vas opozori na vozila, ki se vas dohitevajo in so morda skrita v mrtvem kotu. Če s smernikom nakažete spremembo voznega pasu in sistem zazna bližajoče se vozilo, se oglasi zvočni signal in v zunanjem ogledalu utripa opozorilna lučka. Da boste vozili brez skrbi in sproščeno uživali na vsaki poti.

SISTEM ZA PREPREČEVANJE NALETA Hitreje od vas zazna, da je treba ustaviti.

Želimo vam pomagati, da se kar najhitreje odzovete na vse nevarnosti, ki vam pretijo na cesti. Naš dovršeni sistem za preprečevanje naleta s senzorji stalno nadzira hitrost in približevanje oviram pred vozilom. Če se preveč približate in preti nevarnost naleta, sistem pripravi zavore, da vam pomaga hitreje ustaviti vozilo, v sili pa zavira samodejno. Sistem poleg vozil zaznava tudi pešce in odčitava prometne znake. Če vozite hitreje od omejitve, vas sistem opozori. Misliti pametneje in hitreje pomeni voziti varneje.

OPOZARJANJE NA PROMET ZA VOZILOM Sistem spremlja dogajanje za vami in ob straneh.

Z našo tehnologijo se bolje zavedate, kaj se dogaja v vaši okolici. Senzorji zaznavajo vozila tako pred vami kot za vami. Ker je zorni kot pri vzvratni vožnji pogosto omejen, vas opozarjanje na promet za vozilom z utripanjem lučke v ustreznem zunanjem vzvratnem ogledalu in zvočnim signalom opozori, da se vam z ene ali druge strani bližajo druga vozila. Odlično se izkaže pri manevriranju iz parkirnega mesta ali vožnji z dvorišča na cesto. Sistem zaznava tudi pešce in kolesarje, da boste varni tako vi kot oni.

PRILAGODLJIVI ŽAROMETI LED Žarometi, ki razmišljajo dlje.

Jasen pregled cestišča pred vozilom ne izboljša le varnosti, izboljša tudi vozno izkušnjo. Naši najnovejši prilagodljivi žarometi LED uporabljajo 12 ločenih elementov LED in s samodejnim zasenčenjem preprečijo slepljenje voznikov vozil, ki vozijo nasproti ali ste jih dohiteli. Sistem izklopi samo svetila v voznikovem zornem kotu, da je osvetljen večji del ceste kot v primeru zasenčenja celotnega žarometa. Pri vožnji po avtocesti se svetlobni snop samodejno dvigne in osvetli večji del ceste pred vami. Izboljšave sklopa svetil LED pomagajo hitreje zaznati pešce in povečajo vidljivost v ovinkih, da so nočne vožnje varnejše in manj utrudljive.

DRIVE TOGETHER

Odkrijte moč povezave 'Jinba Ittai'. Preverite ponudbo, poiščite najbližjega trgovca ali se naročite na testno vožnjo.

Voznik in avtomobil kot eno

Drive Together

Voznik in avtomobil kot eno

Več o tem

Oblika

Čisti užitek v vožnji

Več o tem
Uživajte v vožnji z vrhunsko vsestransko zaščito v Mazdi6

Vidi, kar ste spregledali

Uživajte v vožnji z vrhunsko vsestransko zaščito v Mazdi6

Več o tem
Pripravljena, da obvlada najzahtevnejše pogoje pri vožnji

Mazda CX-5

Pripravljena, da obvlada najzahtevnejše pogoje pri vožnji

Odkrijte več

Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela.