Tehnologija

 

Največja učinkovitost in zmogljivost – brez kompromisov

 

Naši inženirji se zavedajo, da je izkoristek goriva enako pomemben kot zmogljivost. Zato so zasnovali inovativen nov način razvijanja Mazdinih motorjev, ki omogoča, da se sprostite in prepustite čistemu užitku v vožnji. Predelali smo sleherni element v vozilu, da bi izboljšali učinkovitost in kar najbolj povečali dinamiko pri vožnji. Od karoserije in vzmetenja pa vse do motorja in menjalnika – odslej zagotavljamo najboljše kompresijsko razmerje. To smo poimenovali tehnologija SKYACTIV. 

Mazda G-Vectoring Control

V duhu Jinba Ittai, povezave med konjem in jezdecem, si prizadevamo, da se tudi naši vozniki počutijo kot eno z avtom. Sistem GVC (G-Vectoring Control) je tehnologija, ki uresničuje želje. Odkrijte znanost, ki omogoča edinstveno intuitivno vožnjo.

car
car

upquote 'Ko se usedete za volan Mazde, niste nikoli sami. Popolna usklajenost voznika in avtomobila.' downquote

Tehnološke podrobnosti Edinstvena sinteza lepote in tehnikeDINAMIKA VOZILA SKYACTIV

DINAMIKA VOZILA SKYACTIV pomeni prelomnico pri našem neutrudnem prizadevanju za uveljavitev Mazdine filozofije, osredotočene na človeka. S povečanjem dinamike na vseh ravneh in do izjemnih podrobnosti nam je uspelo dodatno izboljšati zmogljivost vozila. Poleg izjemne okoljske in varnostne učinkovitosti zagotavljajo dinamične tehnologije SKYACTIV tudi integriran nadzor nad motorjem, menjalnikom, podvozjem in karoserijo. Zato se z vozilom vedno počutite kot eno.

placeholder960x470
placeholder166x82

Dinamika vozila SKYACTIV

Vrhunska vodljivost pri vožnji – pristen odraz filozofije Jinba Ittai.

placeholder166x82

Sistem GVC (G-Vectoring Control)

Tehnologija za nadzor nad motorjem za usklajeno dinamično zmogljivost.

placeholder166x82

Štirikolesni pogon

Zanesljiva vodljivost, ne glede na vremenske razmere.

placeholder166x82

Karoserija in podvozje

Močnejša, lažja karoserija in podvozje zagotavljata izjemno okretnost.

  • Motor SKYACTIV

   Motorji

   Naši izjemno učinkoviti dizelski in bencinski motorji SKYACTIV so zmogljivost ponesli na vznemirljivo novo raven. S premikanjem meja so naši inženirji ustvarili motorje, ki iz vsake kapljice goriva iztisnejo še veliko večjo moč in tako zagotavljajo čisti užitek v vožnji ter izjemno varčnost z gorivom. Mazdin 2,0-litrski motor SKYACTIV-G je dovršen bencinski motor z neposrednim vbrizgavanjem goriva, ki nudi izjemno varčnost z gorivom in najvišje kompresijsko razmerje med bencinskimi motorji, in sicer 14,0 : 1.

   Motorji

  • Menjalnik

   Menjalnik

   Vrhunski nadzor pri vožnji omogočajo naši napredni menjalniki, ki odslej zagotavljajo še večji prenos moči na kolesa, gladko in izjemno hitro prestavljanje ter natančno krmiljenje. Zaradi območja zaklopa, ki je razširjeno na več kot 80 %, daje samodejni menjalnik SKYACTIV-DRIVE podoben občutek kot ročni menjalnik. Ročni menjalnik SKYACTIV-MT je najlažji v tem razredu in zagotavlja občutek natančnosti pri prestavljanju.

   Menjalnik

  • i-ELOOP

   i-ELOOP

   Mazdin sistem i-ELOOP (regenerativni zavorni sistem) uporablja kondenzator za shranjevanje električne energije, ki nastane pri zmanjševanju hitrosti. Ta energija se nato porabi za napajanje žarometov, klimatske naprave in zvočnega sistema ali katere koli druge električne naprave v avtomobilu. Sistem i-ELOOP ne zagotavlja le edinstvenega načina za shranjevanje energije, ki bi bila sicer izgubljena, temveč nudi tudi izboljšano zmogljivost in manjšo porabo goriva.

   i-ELOOP

  • i-Stop

   i-STOP

   i-STOP (tehnologija za zaustavitev motorja v prostem teku), ki deluje popolnoma usklajeno s sistemom i-ELOOP, zagotavlja nižjo porabo goriva, saj se motor izključi, ko se vozilo ustavi, na primer pri prostem teku motorja v prometnih zastojih. Na osnovi tehnik neposrednega vbrizganja goriva in optimiziranih položajev bata vozniku omogoči skoraj takojšen ponoven zagon. To pomeni tudi občutno nižjo porabo goriva.

   i-STOP

  DRIVE TOGETHER

  Odkrijte moč povezave 'Jinba Ittai'. Preverite ponudbo, poiščite najbližjega trgovca ali se naročite na testno vožnjo.

  Voznik in avtomobil kot eno

  Drive Together

  Voznik in avtomobil kot eno

  Več o tem

  Oblika

  Čisti užitek v vožnji

  Več o tem
  Sestavite svojo Mazdo

  Konfigurator

  Sestavite svojo Mazdo

  Več o tem
  Prebudite voznika v sebi

  Mazda MX-5 RF

  Prebudite voznika v sebi

  Več o tem

  Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela.