MZD Connect

“Connection is everything. We connect you to the road, to your environment and to the world around you.”

Takao Kijima

Former Program Manager MX-5 Mazda Japan

MZD CONNECT

Občutek popolne povezanosti

 

MZD Connect vozniku omogoča popoln nadzor, da ostane uglašen z zahtevami sodobnega sveta in obenem varno povezan s cesto. Voznik lahko dano nalogo opravi brez motenj ter prilagaja komunikacijske in navigacijske nastavitve, medtem ko se osredotoča na čisti užitek prijetne vožnje. Gre za popoln izraz filozofije Jinba Ittai.

VEDNO V SREDIŠČU

Na voznikovi strani ste postavljeni v središče, kar je zagotovljeno z optimalno umestitvijo vseh upravljalnih elementov. Vse potrebne informacije so vam takoj na voljo, s čimer smo poskrbeli, da bo vožnja varna, prijetna in brez stresa. Seveda pa nismo pozabili na potrebe potnikov. Predel za potnike nudi občutek svobode in varnosti v odprtem, prostranem in sproščenem okolju.

 

Informacije navigacijskega, komunikacijskega in razvedrilnega sistema so prikazane na 7-palčnem prikazovalniku, ki ga je mogoče upravljati z zaslonom na dotik, glasovnimi ukazi ali večfunkcijskim upravljalnikom. Nameščen je na armaturni plošči nad sredinsko ploščo (namesto znotraj nje), in sicer pod 16-stopinjskim kotom gledanja. Rezultat je manj motenj ter večja preglednost in lažja uporaba – vas in sopotnika poveže s cesto, okoljem in svetom okoli vas.

POVEŽITE SE

MZD Connect omogoča, da preprosto in varno kličete ter sprejemate klice s pomočjo integrirane funkcije Bluetooth®. Prejemate lahko besedilna sporočila in pošiljate vnaprej pripravljene odgovore. Sistem MZD Connect je nameščen na višini voznikovih oči in prek povezanega pametnega telefona omogoča dostop do številnih možnosti, vključno z zvočnimi knjigami, sprotnimi prometnimi obvestili in e-poštnimi računi. Aplikacija aha™ omogoča uporabo kanalov z družabnimi mediji, kot sta Facebook in Twitter. Predvajate lahko glasbo s svojega združljivega pametnega telefona in prisluhnete spletnim radijskim postajam. 


Če ste povezani, ste v danih situacijah tudi veliko bolj prilagodljivi. Mazdin novi sistem povezljivosti MZD Connect deluje po enakem načelu kot pametni telefon – lahko ga posodobite z novimi lastnostmi in funkcijami, ko so te na voljo. To pomeni, da vaš avtomobilski sistem ne bo nikoli zastarel in bo vedno uglašen z vami in cesto.

PREPROSTA UPORABA

VEČFUNKCIJSKI UPRAVLJALNIK


Večfunkcijski upravljalnik je zasnovan za udoben in praktičen dostop s kar najmanjšimi motnjami ter je priročno nameščen med voznikovim in sovoznikovim sedežem. Večfunkcijski upravljalnik izboljšuje »slepo« krmiljenje informativno-razvedrilnega sistema. Omogoča vam, da spreminjate nastavitve vozila in s sistemom povezljivosti MZD Connect med vožnjo varno brskate po informacijah. Nameščen je tako, da lahko voznik vrtljivi gumb preprosto doseže, njegova funkcija inteligentnega glasovnega upravljanja pa zagotavlja enostavnejše in bolj varno preklapljanje radijskih postaj, približevanje zemljevida ter iskanje stikov v telefonu.

OSTANITE OBVEŠČENI

Aplikacije sistema MZD Connect omogočajo spremljanje porabe goriva, prikazujejo stanje sistema i-STOP v vašem vozilu in zagotavljajo informacije o datumih naslednjega vzdrževanja vaše Mazde ter opozorila glede vozila.


MZD-Connect je na voljo tudi z navigacijskim sistemom, ki vključuje dostop do brezplačnih posodobitev zemljevidov v prvih treh letih. Navigacijski sistem se posodobi vsakih šest mesecev, ko je na voljo nova različica, ter vam omogoča, da izbirate med 2D- in 3D-prikazom zemljevidov, in ponuja različne možnosti poti – najhitrejšo, najkrajšo, najvarčnejšo in najpreprostejšo. Prav tako omogoča, da pri vožnji uporabite funkcijo iskanja zanimivih točk.

*Možne so funkcionalne in regionalne omejitve

**Navigacija spada med dodatno opremo

GLEJTE NA CESTO

ZASLON ACTIVE DRIVING DISPLAY (ADD)

 

Mazdin novi zaslon »Active Driving Display« s projiciranjem bistvenih informacij za vožnjo neposredno pred voznika v njegovo vidno polje pripomore k nemoteni osredotočenosti na vožnjo. Sproti prikazuje informacije, med drugim hitrost vozila, nastavljeno hitrost tempomata, navigacijska navodila po sistemu zavoj za zavojem in stanje aktivnih varnostnih sistemov, vključno z opozorili. Pomembne informacije so v vseh barvah projicirane na prozorno ploščo visoke ločljivosti, vgrajeno v armaturni plošči neposredno v vidnem polju voznika. Rezultat je zmanjšanje premikov voznikovega pogleda in manj odvračanja pozornosti. Tako lahko uživate v vožnji in vso pozornost namenite dogajanju na cesti.

DRIVE TOGETHER

Odkrijte moč povezave 'Jinba Ittai'. Preverite ponudbo, poiščite najbližjega trgovca ali se naročite na testno vožnjo.

Voznik in avtomobil kot eno

Drive Together

Voznik in avtomobil kot eno

Več o tem

Oblika

Čisti užitek v vožnji

Več o tem
Sestavite svojo Mazdo

Konfigurator

Sestavite svojo Mazdo

Več o tem
Prebudite voznika v sebi

Mazda MX-5 RF

Prebudite voznika v sebi

Več o tem

Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela.