alternativno besedilo

Mazda VISION COUPE

 

Z naslednjo generacijo oblikovanja ter elegantnim in prefinjenim slogom je Mazda VISION COUPE naš konceptni avtomobil, ki raziskuje možnosti in smer prihodnjih Mazdinih vozil z našim nagrajenim oblikovanjem KODO. 

 

Po navdihu čudovitih proporcev in dediščine modelov Mazda R360 Coupe in Luce Rotary Coupe ter čutnosti, ki jo odraža RX-VISION, so naši oblikovalci ustvarili klasični kupe s tekočimi linijami in nazaj zamaknjeno kabino. Športna silhueta izraža prefinjenost in nezgrešljivo eleganco ter obljublja vznemirljivo izkušnjo izjemno športne vožnje. 

 

Notranjost je prav tako posebna. Z uporabo japonske zasnove Ma, poznane iz arhitekture, je bila posebna pozornost namenjena prostorski harmoniji med krmilnimi elementi za vožnjo, vrati in sredinsko konzolo. Notranjost poleg posebnega vzdušja navdušuje z uglajeno tekočo dinamiko. Da je vzpostavljena izjemna povezava med avtomobilom in voznikom Jinba Ittai, je uporaba krmilnih elementov povsem intuitivna. Za prikaz informacij na zaslonu se mora voznik samo dotakniti konzole. 

 

Osupljivi in prefinjeni, zmogljivi in čudovito privlačni VISION COUPE je bil prvič predstavljen na avtomobilskem salonu v Tokiu in prinaša najpopolnejši izraz gibanja z oblikovanjem KODO doslej. 

 

Koncept Mazda VISION COUPE je na 33. Mednarodnem avtomobilskem festivalu (Festival Automobile International) osvojil priznanje ‘Najlepši konceptni avtomobil leta’. Kot je moč sklepati po imenu, VISION COUPE tako kot RX-VISION uteleša vizijo Mazdinega oblikovanja naslednje generacije. Razmerja tekočega oblikovanja vozila s štirimi vrati in nazaj pomaknjeno kabino povzemajo značilnosti klasičnega kupeja in obenem odražajo moči polno gibanje naprej izjemno zmogljivega športnega avtomobila.


Prikazani model je konceptno vozilo in ni naprodaj.