alternativno besedilo

Mazda RX-VISION je najlepši konceptni avto leta. Sijajni, športni konceptni avto, ki ga poganja rotacijski motor, je na 31. Mednarodnem avtomobilskem festivalu v Parizu prejel nagrado "Most Beautiful Concept Car of the Year". Predstavljen prvič na avtomobilskem salonu v Tokiu v novembru 2015, RX-VISION je upodobitev Mazdinega izzivalskega duha.

Model RX-VISION z rotacijskim motorjem naslednje generacije odraža Mazdin izzivalni duh.

 

Predstavljamo Mazdin rotacijski motor SKY ACTIV-R v obliki koncepta čudovitega športnega avtomobila RX-VISION. Predstavlja Mazdin naslednji pomemben korak v smeri napredka pri porabi goriva, ravni izpustov in zanesljivosti rotacijskega motorja.

 

Mazda si je kot edini proizvajalec avtomobilov na svetu, ki se lahko pohvali s prodorom rotacijskih motorjev na trg in njihovo množično proizvodnjo, neutrudno prizadevala ustvariti ta nov konceptni avtomobil, ki je usmerjen v prihodnost. Mazda je bila prva, ki ji je uspela komercializacija rotacijskega pogona, in sicer leta 1967 s športnim avtomobilom Mazda Cosmo Sport 110S, ki mu je sledila vrsta drugih modelov.

 

Z osupljivimi razmerji športnega avtomobila z motorjem spredaj in s pogonom na zadnji kolesi je model RX-VISION odraz oblikovalske filozofije KODO – duša gibanja. Ponaša se s sodobnim videzom, medtem ko ohranja občutek porekla in pristnosti, skladen z Mazdino zgodovino oblikovanja športnih avtomobilov.Mazda RX-VISION


Evolucija Mazdinega športnika z rotacijskim motorjem

Prikazan model je konceptni avtomobil in ni na prodaj.