Drive Together

POPOLNA USKLAJENOST VOZNIKA IN AVTOMOBILA

Ko se usedete za volan Mazde, niste nikoli sami. Popolna usklajenost voznika in avtomobila. Tako kot jezdec in konj – temu pravimo »Jinba Ittai«. Verjamemo, da enotnost zagotovi užitek v vožnji. Pri delu se ravnamo po svojih smernicah, saj so naši avtomobili veliko več kot prevozna sredstva od začetne do končne točke. Lepoto smo dosegli z odvzemanjem. Pravi, intuitivni odnos ustvari vez, ki je ni mogoče opisati zgolj z besedami. Skupaj sva močnejša. Nikoli ne voziva sama. Voziva skupaj.

KONJ IN JEZDEC

Jinba Ittai – povezanost med konjem in jezdecem je edinstvena sinergija, ki je del vsake Mazde. Vse od najmanjšega vijaka pa do naše SKYACTIV tehnologije; vse to ustvarja harmoničen odnos med avtom in voznikom ter krepi moč tistega, ki sedi za volanom.

JINBA ITTAI: OD ZASNOVE DO URESNIČITVE

Mazdini inženirji so na osnovi neutrudnih raziskav ustvarili tehnologije, ki so popolni harmoniji zasnove Jinba Ittai vdahnile življenje.

JINBA ITTAI: OD ZASNOVE DO URESNIČITVE

Da se z avtomobilom počutimo kot eno, je potrebno popolno ravnovesje. Umestitev upravljalnih elementov, obremenitev pri krmiljenju, uravnoteženost podvozja – nič ni prepuščeno naključju. Za primer vzemimo mesto namestitve prestavne ročice – katere mišice bo voznik moral uporabljati za njeno upravljanje je odvisno od tega, ali je ročica bolj naprej ali bolj nazaj. V izpopolnjevanje teh elementov in ustvarjanje vrhunske izkušnje vožnje smo vložili neizmerno veliko časa. Prizadevamo si doseči popolno povezanost voznika z avtomobilom.

TAKAO KIJIMA TAKAO KIJIMA

TAKAO KIJIMA

Nekdanji programski vodja za MX-5 – MAZDA Japan

»UŽITEK V VOŽNJI JE ZA NAS OSNOVNEGA POMENA TAKO KOT ZADOVOLJSTVO OB UPRAVLJANJU AVTOMOBILA PO LASTNI ŽELJI.«

Glavni dosežki:

Razvoj vodljivosti in stabilnosti pri Mazdi 787B

Programski vodja za tretjo generacijo Mazde RX-7

Programski vodja za tretjo generacijo Mazde MX-5

NA ČLOVEKA OSREDOTOČENA FILOZOFIJA

Usklajenosti med voznikom in avtomobilom ni mogoče doseči zgolj s tehnologijami – razen če te niso osredotočene na voznika. Zato vse naše strokovno znanje vlagamo v področja, ki utrjujejo to povezavo. Jinba Ittai se tako začne pri voznikovem položaju, kjer smo vsak element vozila vgradili tako, da voznik ostaja v središču. 

Raziščite čustva

OBLIKOVALSKI SLOG KODO

Izpopolnjevanje avtomobila temelji na tem, kaj mu dodaš in odvzameš. Očiščeni, oblikovalski slog KODO pomeni korak naprej. Odpravili smo poteze, ki ne poudarjajo dinamičnega videza avtomobila, in tako z odvzemanjem elementov ustvarili lepoto.

UMETNOST OBLIKOVANJA

Ko imate in vozite Mazdo, občutite osupljivo povezavo z avtom, ki je veliko več kot stroj, saj vsako Mazdo v življenje prikličejo roke. Naše modelarje odlikujeta umetniška nadarjenost in spretnost, da glino do desetinke milimetra natančno spremenijo v čudovito oblikovane modele v naravni velikosti in našim avtomobilom vdihnejo dušo in osebnost, ki ju čutite pri vsaki vožnji. Spremljajte zgodbo.

DAISUKE UMETSU DAISUKE UMETSU

DAISUKE UMETSU

RAZVOJNI INŽENIR NA PODROČJU UČINKOVITOSTI – MAZDA Japan

»PRIZADEVAMO SI USTVARITI AVTOMOBILE, KI PREDSTAVLJAJO VEČ KOT LE PREVOZNO SREDSTVO.«

Glavni dosežki:

Analiza človeškega inženiringa za razvoj »Ročne spretnosti«

Načrt predstavitve razvoja nove platforme (zlasti položaj vožnje)

Razvoj izraza »touitsukan« (od Mazde5 do vseh novih vozil)

TEHNOLOGIJA SKYACTIV

Pri Mazdi si prizadevamo razvoj avtomobila popeljati na novo raven, z naprednimi, a nadvse praktičnimi inovacijami, ki združujejo veselje v vožnji z izjemnimi dosežki na področju zaščite okolja in varnosti. To potrjujejo ročni menjalnik, karoserija, šasija in dizelski motor z visokonatančnim tlačnim polnjenjem ter tišji zvok motorja. Odkrijte, kako Mazda popelje vozno dinamiko na povesem nov nivo. 

HIROTAKA KANAZAWA HIROTAKA KANAZAWA

HIROTAKA KANAZAWA

Generalni direktor – MAZDA Japan

»VERJAMEMO, DA ZASNOVA DOBREGA AVTOMOBILA ZAHTEVA POZNAVANJE ODNOSA MED AVTOMOBILOM IN VOZNIKOM.«

Glavni dosežki:

Glavni vodja evropskega predstavništva za raziskovanje in razvoj

Glavni vodja oddelka za zasnovo karoserije

Vodja enote za upravljanje s platformo in programi

Upravni direktor za razvoj vozil

DRIVE TOGETHER

Odkrijte moč povezave 'Jinba Ittai'. Preverite ponudbo, poiščite najbližjega trgovca ali se naročite na testno vožnjo.

Roke, ki glini vdihnejo čustva

Ročna spretnost

Roke, ki glini vdihnejo čustva

Odkrijte več

Tehnologija

Zmogljivost brez kompromisov

Več o tem
Sestavite svojo Mazdo

Konfigurator

Sestavite svojo Mazdo

Več o tem
Prebudite voznika v sebi

Mazda MX-5 RF

Prebudite voznika v sebi

Več o tem

Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela.