OBLIKA

Iz naših rok v vaše. 

 

Nič ne more nadomestiti spretnih rok in moči človeškega dotika pri oblikovanju Mazde. Oblikovanje KODO je naša filozofija, ki našim avtomobilom vdihne življenje in osebnost. Najprej modelarji s pomočjo gline raziščejo ideje ter jih s spretnostjo in čustvi utelesijo v modelih naravne velikosti, ki z dušo in obliko prevzamejo človeška srca. 

car
car

upquote Mazda je oblikovana z rokami, da prevzame človekovo srce downquote

Galerija Edinstvena sinteza lepote in tehnike

SOUL CRYSTAL RDEČA Umetnost barve


Prepričani smo, da je barva eden ključnih dejavnikov oblike in najnovejšo Soul Crystal rdečo smo ustvarili, da poudari lepoto naših avtomobilov. Za nas so avtomobili umetnost in želimo, da Mazda navduši lastnika že pred zagonom motorja. Ta želja je bila naš navdih pri ustvarjanju barve, ki z izjemno globino in odsevnostjo odraža lepoto in poudari dopolnjevanje svetlobe in oblike. Sprejeli smo izziv zahtevnega postopka, s katerim smo se lakiranja naših vozil lotili povsem na novo.

LIČARSKI MOJSTRI

Ličarski mojstri si nepopustljivo prizadevajo za barvno dovršenost in premikajo meje možnega na področju lakiranja, rezultat pa je tista edinstvena globina in lesk, ki sta tako značilna za vozila Mazda.

Brizgalna pištola je orodje ličarskih mojstrov.

Soul rdeča je Mazdina legendarna barva karoserije.

EDINSTVENA TEHNOLOGIJA LAKIRANJA

 

Mazdina izjemna kakovost laka vdahne življenje oblikovalskemu slogu KODO in poudari lepoto sleherne poteze. Pri Mazdi smo svojo predanost razvoju inovativnih tehnologij lakiranja potrdili z edinstvenima, okolju prijaznima sistemoma lakiranja topljive troslojne mokre barve (Solvent Borne Three Layer Wet Paint System) in sistema lakiranja aqua-tech (Aqua-tech Paint System). Mazdin edinstven pristop na področju napredne tehnologije lakiranja – TAKUMINURI – prinaša popolno razmerje med globino in sijajem Mazdinih legendarnih barv karoserije.

NA ČLOVEKA OSREDOTOČENO OBLIKOVANJE

Mazda. DRIVE TOGETHER

ZA VRHUNSKO UDOBJE

 

Pri pristopu k oblikovanju notranjosti, ki temelji na dobrem poznavanju fizičnih vedenjskih vzorcev, dajemo največji poudarek povezanosti med voznikom in avtomobilom. Razvojni proces s ciljem zagotoviti optimalni položaj za vožnjo je rezultat skupnih prizadevanj inženirjev in oblikovalcev iz več različnih oddelkov. Ta pristop k oblikovanju, osredotočen na človeka, zagotavlja izjemen nadzor, popolno varnost in vrhunski užitek v vožnji. Rezultat na voznika osredotočenega oblikovanja vozila in razvijanja tehnologij ob upoštevanju voznika je popolna usklajenost voznika in avtomobila: Jinba Ittai.

NAGRADE

PRIZNANJE ZA INOVATIVNO OBLIKOVANJE 

 

Vse, kar pri Mazdi delamo, je drzno, domiselno in zabavno. To nam je prineslo številna priznanja in več kot 350 nagrad za oblikovanje ter vsestranske inovacije. Od nagrade »Red Dot« do priznanja za avto leta »What Car? Car of the Year« – naši dosežki potrjujejo in dokazujejo, da lahko na osnovi svoje filozofije oblikovanja ponudimo neprekosljivo kombinacijo estetske lepote, učinkovitosti in vozne zmogljivosti.

DRIVE TOGETHER

Odkrijte moč povezave 'Jinba Ittai'. Preverite ponudbo, poiščite najbližjega trgovca ali se naročite na testno vožnjo.

Voznik in avtomobil kot eno

Drive Together

Voznik in avtomobil kot eno

Več o tem

Tehnologija

Zmogljivost brez kompromisov

Več o tem
Sestavite svojo Mazdo

Konfigurator

Sestavite svojo Mazdo

Več o tem
Vrhunski slog in zmogljivost

Mazda CX-5

Vrhunski slog in zmogljivost

Odkrijte več

Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela.