Oblikovalski slog KODO

“Conventional car designers look to the worlds of fashion and style.

Oblika

Čisti užitek v vožnji

 

Naša elegantna in živahna oblikovalska zasnova KODO – duša gibanja je pristen odraz filozofije Jinba Ittai: konj in jezdec kot eno. Naši oblikovalci, očarani nad eleganco in osredotočeni na ustvarjanje neločljive vezi med voznikom in avtomobilom, so si neumorno prizadevali in zasnovali filozofijo oblikovanja, ki uteleša dinamično in vitalno lepoto. To se kaže tako pri notranjosti kot tudi zunanjosti vozil, ta energija gibanja pa se prenaša na vse opazovalce in v njih vzbudi neustavljivo željo po vožnji.

SOUL CRYSTAL RDEČA Umetnost barve


Prepričani smo, da je barva eden ključnih dejavnikov oblike in najnovejšo Soul Crystal rdečo smo ustvarili, da poudari lepoto naših avtomobilov. Za nas so avtomobili umetnost in želimo, da Mazda navduši lastnika že pred zagonom motorja. Ta želja je bila naš navdih pri ustvarjanju barve, ki z izjemno globino in odsevnostjo odraža lepoto in poudari dopolnjevanje svetlobe in oblike. Sprejeli smo izziv zahtevnega postopka, s katerim smo se lakiranja naših vozil lotili povsem na novo.

Galerija Edinstvena sinteza lepote in tehnike

LIČARSKI MOJSTRI

Ličarski mojstri si nepopustljivo prizadevajo za barvno dovršenost in premikajo meje možnega na področju lakiranja, rezultat pa je tista edinstvena globina in lesk, ki sta tako značilna za vozila Mazda.

Brizgalna pištola je orodje ličarskih mojstrov.

Soul rdeča je Mazdina legendarna barva karoserije.

EDINSTVENA TEHNOLOGIJA LAKIRANJA

 

Mazdina izjemna kakovost laka vdahne življenje oblikovalskemu slogu KODO in poudari lepoto sleherne poteze. Pri Mazdi smo svojo predanost razvoju inovativnih tehnologij lakiranja potrdili z edinstvenima, okolju prijaznima sistemoma lakiranja topljive troslojne mokre barve (Solvent Borne Three Layer Wet Paint System) in sistema lakiranja aqua-tech (Aqua-tech Paint System). Mazdin edinstven pristop na področju napredne tehnologije lakiranja – TAKUMINURI – prinaša popolno razmerje med globino in sijajem Mazdinih legendarnih barv karoserije.

NA ČLOVEKA OSREDOTOČENO OBLIKOVANJE

Mazda. DRIVE TOGETHER

ZA VRHUNSKO UDOBJE

 

Pri pristopu k oblikovanju notranjosti, ki temelji na dobrem poznavanju fizičnih vedenjskih vzorcev, dajemo največji poudarek povezanosti med voznikom in avtomobilom. Razvojni proces s ciljem zagotoviti optimalni položaj za vožnjo je rezultat skupnih prizadevanj inženirjev in oblikovalcev iz več različnih oddelkov. Ta pristop k oblikovanju, osredotočen na človeka, zagotavlja izjemen nadzor, popolno varnost in vrhunski užitek v vožnji. Rezultat na voznika osredotočenega oblikovanja vozila in razvijanja tehnologij ob upoštevanju voznika je popolna usklajenost voznika in avtomobila: Jinba Ittai.

NAGRADE

PRIZNANJE ZA INOVATIVNO OBLIKOVANJE 

 

Vse, kar pri Mazdi delamo, je drzno, domiselno in zabavno. To nam je prineslo številna priznanja in več kot 350 nagrad za oblikovanje ter vsestranske inovacije. Od nagrade »Red Dot« do priznanja za avto leta »What Car? Car of the Year« – naši dosežki potrjujejo in dokazujejo, da lahko na osnovi svoje filozofije oblikovanja ponudimo neprekosljivo kombinacijo estetske lepote, učinkovitosti in vozne zmogljivosti.

Art in Motion

Verjamemo v japonsko načelo, da je manj več, zato je bil cilj pri novi Mazdi CX-5 preprosta, a obenem elegantna oblika. Najbolj dovršeno oblikovanje s prefinjeno mišičasto karoserijo vzbuja občudovanje, saj čiste poteze od sprednjega do zadnjega dela odražajo trajen občutek hitrosti. Rezultat je avto, ki uporabnost in čvrstost SUV-ja združuje z obliko prave umetnine na cesti.

car
car

upquote Izdelovanje glinenih modelov nam omogoča intuitivno ustvarjanje oblike, ki osvoji srca ljudi. downquote

DRIVE TOGETHER

Odkrijte moč povezave 'Jinba Ittai'. Preverite ponudbo, poiščite najbližjega trgovca ali se naročite na testno vožnjo.

Voznik in avtomobil kot eno

Drive Together

Voznik in avtomobil kot eno

Več o tem

Tehnologija

Zmogljivost brez kompromisov

Več o tem
Sestavite svojo Mazdo

Konfigurator

Sestavite svojo Mazdo

Več o tem
Prebudite voznika v sebi

Mazda MX-5 RF

Prebudite voznika v sebi

Več o tem

Prikazani model se morda razlikuje od specifikacij za slovenski trg. Barve ter nekateri elementi zunanjosti in/ali notranjosti na zaslonu se lahko razlikujejo od dejanskega modela.