Mazdin seznam pogostih vprašanj

Mazdin seznam pogostih vprašanj

Pogosto zastavljena vprašanja

 

Brskate lahko po vprašanjih, ki se najpogosteje pojavljajo glede Mazdinih izdelkov in storitev, da pridobite odgovore, podatke za stik in referenčne povezave v zvezi z vašimi poizvedbami. S pritiskom ikone znaka plus na desni strani si lahko ogledate odgovor na določeno vprašanje s spodnjega seznama:

O vaši Mazdi

Potrebujem Priročnik za lastnika Mazde. Kje ga lahko dobim?

Priročnik za lastnika vozila v obliki PDF je na voljo na tem spletnem mestu. Izberite svoj model vozila, nato pa kliknite zavihek »Priročniki« in prenesite prvo datoteko. Na voljo so tudi priročne video vadnice s koristnimi informacijami o lastnostih vaše Mazde.


Če bi radi prejeli tiskan izvod Priročnika za lastnika vozila, se obrnite na svojega trgovca z vozili Mazda.

Kako lahko z dodatno opremo svojo Mazdo prilagodim po lastnem okusu?

Na voljo je cela paleta izjemno kakovostne Mazdine dodatne opreme, s katero lahko prilagodite svoje vozilo. Obiščite stran za dodatno opremo, izberite svoje vozilo in brskajte po različnih prikazanih kategorijah dodatne opreme. Ko opravite izbiro dodatne opreme, ustvarite kopijo s pritiskom na gumb za tiskanje, nato pa se obrnite na najbližjega trgovca z vozili Mazda in nadaljujte z nakupom ter vgradnjo.

Kje lahko najdem Mazdina video navodila in vadnice?

Pripravili smo video gradivo in vadnice v zvezi z najrazličnejšimi Mazdinimi lastnostmi in tehnologijami. Z njimi zagotavljamo podrobne informacije in navodila, ogledate pa si jih lahko tukaj. Izberite svoj model vozila, nato pa s pomočjo filtrov ali polja »Iskanje« poiščite želeno video gradivo.

Kaj je My Mazda?

My Mazda na najbolj priročen način omogoča spletni pregled nad vsemi vašimi pomembnimi Mazdinimi dokumenti in informacijami. Vse je na enem mestu – od servisne zgodovine do garancij. Poleg tega se vsi ti podatki sinhronizirajo z aplikacijo My Mazda, tako da imate do njih dostop, ne glede na to, kje ste. Ob nakupu vozila Mazda vam bo trgovec nastavil račun, nato pa boste prejeli e-poštno sporočilo za njegovo aktivacijo.

Kako lahko prenesem aplikacijo My Mazda?

Za dostop do storitve My Mazda s svoje mobilne naprave lahko ustrezno aplikacijo za sistem Android prenesete tukaj, za sistem iOS pa tukaj.

Kakšne informacije so na voljo na tem spletnem mestu?

Na uradnem Mazdinem spletnem mestu za Slovenijo najdete informacije o Mazdi, Mazdinih vozilih, Mazdinih delih in dodatni opremi, podrobne specifikacije za avtomobile, uporabljenih načelih oblikovanja in tehnologije, finančnih ugodnostih in ponudbah. Uporabite zavihke na vrhu domače strani za lažje krmarjenje do tistega, kar iščete, ali pa brskajte po našem kazalu spletnega mesta za hitre povezave.

Kako lahko stopim v stik z Mazdo?

Če želite stopiti v stik z Mazda Motor Slovenija, uporabite spodaj navedene podatke za stik:

 

Mazda Motor Slovenija d.o.o.

Dolenjska cesta 242c

1000 Ljubljana

Email: info@mazda.si

Tel: +386 (0) 1 420 40 80

Fax: +386 (0) 1 420 40 88

Kupujem

Kako lahko najdem najbližji Mazdin razstavni prostor oziroma najbližjega trgovca z vozili Mazda?

Mazda ima razstavne salone in pooblaščene trgovce po vsej državi. Najbližjo poslovalnico lahko najdete na strani Iskanje trgovca. Vpišite svojo poštno številko ali ime vašega kraja in po vrstnem redu glede na lokacijo bo prikazan seznam vam najbližjih trgovcev z vozili Mazda.

Kako lahko dobim Mazdino brošuro?

Mazdino brošuro vam z veseljem pošljemo po pošti. Izberite želeni model vozila in vnesite svoje podatke tukaj. Prenesete lahko tudi digitalni izvod želene brošure, in sicer tako, da izberete Avtomobili > model po vaši izbiri > Naročilo brošure > Prenos v obliki PDF.

Kako lahko rezerviram testno vožnjo?

Testno vožnjo z Mazdo zlahka rezervirate prek spleta. Obiščite našo stran za testno vožnjo, izberite model vozila, s katerim se želite zapeljati, in najprimernejšega trgovca z vozili Mazda ter nam pustite svoje podatke za stik. Poslali vam bomo elektronsko sporočilo s potrditvijo, vaš izbrani trgovec pa bo stopil v stik z vami, da se dogovorite za termin testne vožnje, ki vam ustreza.

Kje lahko najdem informacije o financiranju v zvezi z nakupom ali lizingom za novo Mazdo?

Za trenutne možnosti financiranja, ponudbe in možnosti lizinga se obrnite na najbližjega trgovca z vozili Mazda.

Kje lahko najdem informacije o opremi, specifikacijah in cenah za vozila Mazda?

Podrobne informacije o Mazdinih modelih, njihovih specifikacijah, opremi, razredih in cenah ter fotografije notranjosti in zunanjosti vozil Mazda lahko najdete na tem spletnem mestu. V meniju na vrhu strani odprite zavihek »Avtomobili« in izberite želeno vozilo. Prav tako lahko ustvarite svojo Mazdo na podlagi izbranih specifikacij tukaj ali pa obiščite trgovca z vozili Mazda.

Koliko stanejo vozila Mazda?

Mazda zagotavlja vrsto modelov s specifikacijami, ki jih je mogoče prilagoditi tako, da najbolj ustrezajo vašim potrebam. To pomeni, da se cene izbrane Mazde lahko razlikujejo, zato je za okvirno predstavo o tem, koliko bi vas stala vaša idealna Mazda, najbolje uporabiti naš avtomobilski konfigurator. Točno predračunsko ceno vašega izbranega vozila Mazda vam lahko zagotovi trgovec z vozili Mazda.

So cene vozil Mazda pri vseh trgovcih enake?

Vsi Mazdini pooblaščeni trgovci so v neodvisni lasti in upravljanju. To pomeni, da se cene lahko od trgovca do trgovca razlikujejo. Za ceno določenega vozila Mazda se obrnite na najbližjega trgovca, ki ga lahko poiščete tukaj.

Imam Mazdo

Kako pogosto moram svojo Mazdo peljati na servis?

Servisni intervali za vašo Mazdo se razlikujejo glede na model vozila, o tem se prosimo posvetujte s svojim trgovcem z vozili Mazda. Opozoriti je treba, da Mazdin razpored servisov velja za vsa nova vozila in ga je treba upoštevati zaradi uveljavljanja garancije proizvajalca ali podaljšane garancije.

Kje lahko opravim servis svoje Mazde?

Priporočamo vam, da servis svoje Mazde opravite pri trgovcu z vozili Mazda ali na Mazdinem servisnem centru, saj so vsi zaposleni opravili potrebno usposabljanje, uporabljajo Mazdina orodja in imajo izkušnje pri vzdrževanju vseh Mazdinih vozil. Če se odločite za servisiranje svojega vozila zunaj naše servisne mreže, je zaradi izpolnjevanja garancijskih zahtev pomembno zagotoviti, da so vsi vgrajeni deli originalni Mazdini deli ali deli enake kakovosti. Prav tako je treba pridobiti natančen račun za opravljen servis, na katerem so navedeni uporabljeni deli in olja, saj boste te informacije morda potrebovali v primeru vložitve garancijskega zahtevka. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Katere so prednosti uporabe originalnih Mazdinih delov?

Originalni Mazdini deli so zasnovani, izdelani in preizkušeni za celoten izbor Mazdinih vozil. Kakovostni Mazdini originalni deli zagotavljajo zanesljivost in zmogljivost, vgrajujejo pa jih posebej usposobljeni Mazdini tehniki. Vsi Mazdini originalni deli so cenovno dostopni in ustrezajo Mazdinim visokim standardom kakovosti, za nameček pa imajo dveletno garancijo, tako da ste lahko povsem brez skrbi. Če želite izvedeti več o originalnih Mazdinih delih, kliknite tukaj. 

Koliko me bo stal servis Mazde?

Stroški servisiranja vaše Mazde se lahko razlikujejo, saj so trgovci z vozili Mazda in Mazdini servisni centri neodvisna podjetja, ki sami določajo svoje stroške dela. Predlagamo vam, da se posvetujete z najbližjim trgovcem z vozili Mazda, ki vas bo z veseljem seznanil z višino predvidenih stroškov. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Zakaj bi bilo servis mojega avtomobila najbolje opraviti pri trgovcu z vozili Mazda?

Zavezani smo ohranjanju vaše Mazde varne in zanesljive, tako da ste lahko povsem pomirjeni. Skladno z zahtevo franšiznega sporazuma morajo vsi tehniki, zaposleni pri trgovcih z vozili Mazda, opraviti usposabljanje s področja Mazdinih izdelkov na našem namenskem centru za usposabljanje. S tem usposabljanjem v kombinaciji s potrebnimi specialnimi orodji in rednim izpopolnjevanjem izdelkov zagotavljamo, da je servis oziroma popravilo vaše Mazde opravljeno v skladu z najvišjimi standardi.

Ali je nujno, da lastniki servis svojih avtomobilov opravijo pri trgovcih z vozili Mazda?

Za lastnike vozil Mazda ni obvezno, da servis svojega vozila opravijo pri trgovcu z vozili Mazda, vendar vam to priporočamo, saj so vsi tehniki, zaposleni pri trgovcih z vozili Mazda, opravili usposabljanje na področju Mazdinih izdelkov v našem namenskem centru za usposabljanje. S tem usposabljanjem v kombinaciji s potrebnimi posebnimi orodji in rednim izpopolnjevanjem izdelkov zagotavljamo, da je servis oziroma popravilo vaše Mazde opravljeno v skladu z najvišjimi standardi.

Izpustil sem servis mojega vozila. Kaj sledi zdaj?

O izpuščenih servisih se morate pogovoriti z najbližjim trgovcem z vozili Mazda, saj lahko to vpliva na garancijo za vaše vozilo. Pomembno je, da čim prej začnete ponovno upoštevati običajen razpored servisov. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Kaj je digitalna servisna knjižica (DSR)?

Mazdina digitalna servisna knjižica je inovativna elektronska storitev, ki nadomešča klasično papirno knjižico, žigosano po vsakem opravljenem servisu. Servisna zgodovina vsake Mazde je v digitalni obliki shranjena v Mazdini osrednji podatkovni zbirki. Po vsakem servisu dobite dopolnjen izpis s potrdilom o opravljenem servisu in morebitnih popravilih.

Za katera vozila Mazda se lahko uporablja digitalna servisna knjižica (DSR)?

Digitalno servisno knjižico (DSR) imajo vsa vozila, ki so bila registrirana po 1. juliju 2006. Če je vaše vozilo bilo izdelano po 31. decembru 1997 in registrirano pred 1. julijem 2006, se prav tako lahko odločite za evidentiranje prihodnje servisne zgodovine vozila s pomočjo sistema DSR. Pri naslednjem servisu zaprosite svojega trgovca z vozili Mazda ali Mazdinega pooblaščenega serviserja, da vaš avtomobil doda v sistem DSR.

Kako lahko začnem uporabljati digitalno servisno knjižico (DSR) za svoje vozilo Mazda?

Če je vaše vozilo bilo izdelano po 31. decembru 1997 in registrirano pred 1. julijem 2006, se prav tako lahko odločite za evidentiranje prihodnje servisne zgodovine vozila s pomočjo sistema DSR. Pri naslednjem servisu zaprosite svojega trgovca z vozili Mazda ali Mazdinega pooblaščenega serviserja, da vaš avtomobil doda v sistem DSR.

Katera je prava vrsta olja za moj avtomobil?

Prava vrsta olja za vaše vozilo je odvisna od modela in starosti vaše Mazde. Posebne informacije so na voljo v priročniku za lastnika vozila ali pri vašem najbližjem trgovcu z vozili Mazda oziroma Mazdinem pooblaščenem serviserju. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj. 

Ali lahko pri trgovcu z vozili Mazda preverijo nivo olja v mojem vozilu in ga po potrebi dolijejo?

Pri vašem najbližjem trgovcu z vozili Mazda ali Mazdinem pooblaščenem serviserju vam bodo z veseljem pomagali pri preverjanju nivoja olja in dolivanju olja. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Kdaj je treba zamenjati zobati jermen?

To je odvisno od modela in starosti vaše Mazde. Posebne informacije so na voljo v priročniku za lastnika vozila, pri najbližjem trgovcu z vozili Mazda ali pri Mazdinem pooblaščenem serviserju. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Kako pogosto je treba opraviti servis klimatske naprave?

Pogostost servisa Mazdine klimatske naprave je odvisna od modela in starosti vaše Mazde. Posebne informacije so na voljo v priročniku za lastnika vozila ali pri vašem najbližjem trgovcu z vozili Mazda. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Ali Mazda izvaja program za odlaganje akumulatorjev?

Pri vašem najbližjem trgovcu z vozili Mazda bodo poskrbeli za brezplačen prevzem in odlaganje vašega starega akumulatorja, če tam opravite tudi nakup in namestitev novega akumulatorja. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Običajno registrsko tablico sem zamenjal s prilagojeno. Kako lahko to registriram pri Mazdi?

Če se odločite za prilagojeno registrsko tablico, nas morate o tem pisno obvestiti in priložiti kopijo potrdila o registraciji vozila, saj na ta način zagotovite, da imamo pravilne podatke o vašem vozilu. Pomembno je, da nas sproti obveščate o vseh spremembah vaših podatkov, saj bomo morda morali v prihodnosti stopiti v stik z vami zaradi posredovanja opomnikov o servisih in informacij o varnostnih odpoklicih. V stik z nami lahko stopite tako, da uporabite podatke, navedene na strani Stik z nami.

Na moji Mazdi je prišlo do okvare. Ali okvaro krije garancija?

To je odvisno od vzroka okvare. Kaj več vam lahko po pregledu vašega vozila pove vaš trgovec z vozili Mazda ali Mazdin pooblaščen serviser. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj. 

Ali je garancija prenosljiva na različne lastnike vozila?

Standardna Mazdina garancija velja za vozilo in je zato prenosljiva na različne lastnike vozila. Pri prenosu na drugega lastnika je pomembno, da izpolnite kartico »Sprememba lastništva« v vaši digitalni servisni knjižici (DSR) z informacijami o garanciji, in tako zagotovite, da ima Mazda shranjene pravilne podatke o vašem vozilu Mazda.

Pravkar sem opravil nakup uvožene Mazde. Kako lahko vozilo prijavim v [Sloveniji] za namene garancije?

Če ste vozilo kupili v kateri drugi državi EU, je garancija veljavna tudi v [Sloveniji]. Če vozilo ne izvira iz EU, garancija ne velja, ko se vozilo nahaja v Sloveniji.

Kaj je varnostni odpoklic?

Če proizvajalec na vozilu odkrije razlog za skrb, ki lahko povzroči težavo, povezano z varnostjo, se lahko odloči za varnostni odpoklic vozila. Pri tem poskuša poiskati vsa zadevna vozila, da bi v mehaničnih delavnicah iz Mazdine franšizne mreže lahko brezplačno odpravil napake. Poleg tega Mazda od časa do časa določi področja za izboljšanje lastniške izkušnje in lahko izvede manjše spremembe, da poveča zanesljivost in izboljša delovanje.

Kako bom vedel, da odpoklic zadeva moje vozilo?

Če ste svojo Mazdo kupili pri trgovcu z vozili Mazda, so bili vaši podatki posredovani Mazda Motor Slovenija, ki vas bo obvestilo v primeru, da varnostni odpoklic zadeva vaše vozilo. Če svojega vozila niste kupili pri trgovcu z vozili Mazda, morate obvestiti MMS, da ste nov lastnik vozila, in sicer tako, da pošljete podatke na kartici »Sprememba lastništva«, ki jo najdete v vaši digitalni servisni knjižici (DSR) z informacijami o garanciji, ali tako, da to sporočite svojemu lokalnemu trgovcu z vozili Mazda. Če niste prepričani, ali varnostni odpoklic zadeva vaše vozilo, se lahko obrnete na najbližjega trgovca z vozili Mazda, ki bo to preveril. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Ali bom moral plačati za morebitna popravila na odpoklicanem vozilu?

Ne, vsa popravila na odpoklicanem vozilu bodo opravljena brezplačno.

Svoj avtomobil želim trajno registrirati v tujini, zato sem bil pozvan k predložitvi potrdila o skladnosti. Kako ga lahko dobim?

Pokličite Mazdin center za pomoč kupcem, kjer vam ga lahko priskrbijo: +386 (0) 1 420 40 80

Do kakšne pomoči na cesti imam pravico pri potovanju v tujino po Evropi?

Vsa nova vozila Mazda imajo celovito Mazdino zavarovanje Evropska pomoč na cesti, ki velja 3 leta, ne glede na število prevoženih kilometrov. Želimo, da se počutite varni in pomirjeni, če veste, da se lahko zanesete na našo pomoč, če kje obtičite. Če se vam pokvari vozilo, predre pnevmatika ali tudi če izgubite ključe oziroma vam zmanjka goriva na potovanju v tujini po Evropi, vam lahko pomagamo z Mazdino storitvijo Evropska pomoč na cesti. Pokličete nas lahko na telefonsko številko 080 1323 v Sloveniji in 0043 1 525 03 62 26 v tujini.

S svojim vozilom potujem v tujino – kaj vse potrebujem?

V evropskih državah veljajo različna pravila, zakoni in predpisi glede vožnje. Pred potovanjem se za najnovejše informacije obrnite na dobro znano avtomobilsko organizacijo. Številne dele obvezne opreme, ki jih potrebujete pri vožnji v tujini, kot so kompleti žarnic, varnostni trikotniki in kompleti za prvo pomoč, lahko kupite pri lokalnem trgovcu z vozili Mazda ali Mazdinem pooblaščenem serviserju. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

S svojim vozilom potujem v tujino – kako lahko spremenim svetlobni pramen žarometov?

Postopek se razlikuje glede na model vozila, zato se za več informacij obrnite na najbližjega trgovca z vozili Mazda. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Ali imajo do digitalne servisne knjižice (DSR) moje Mazde dostop tudi trgovci z vozili Mazda izven Slovenije?

Ne glede na to, kje v Evropi ste, imajo vsi trgovci z vozili Mazda dostop do servisne zgodovine vašega vozila, s čimer je zagotovljeno, da je za vašo Mazdo vedno ustrezno poskrbljeno. To pripomore k preprečevanju nepotrebnih ali ponavljajočih se servisov ter vam prihrani čas in denar.

Nesreče in popravilo

Kako naj ravnam v primeru okvare?

V primeru okvare vašega vozila Mazda se obrnite na Mazdin evropski servis 080 1323 ali na najbližjega trgovca z vozili Mazda.

Motorja avtomobila ni mogoče zagnati in menim, da se je izpraznil akumulator. Kaj lahko storim?

Če je vaše vozilo še v garanciji, vam je na voljo Mazdina storitev Evropska pomoč na cesti, ki jo lahko uporabite tako, da pokličete 080 1323 v Sloveniji ali 0043 1 525 03 62 26 v tujini. Lahko pa se tudi obrnete na najbližjega trgovca z vozili Mazda ali Mazdinega pooblaščenega serviserja, kjer vam bodo lahko pomagali. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Moje vozilo Mazda je bilo ukradeno. Kako mi lahko pri Mazdi pomagate?

V primeru kraje vozila najprej obvestite policijo, nato pa pokličite svojo zavarovalnico. Če potrebujete podrobne specifikacije vašega vozila, pomoč pri ovrednotenju vašega vozila pri zavarovalnici ali če bi se radi pogovorili o možnostih nadomestnega vozila, se obrnite na svojega trgovca z vozili Mazda.

Ali lahko dele za svoj avtomobil naročim pri Mazdi Motor Slovenija?

Ne, Mazdine originalne dele je mogoče dobiti samo pri trgovcu z vozili Mazda ali Mazdinem pooblaščenem serviserju. Če želite poiskati najbližjega trgovca z vozili Mazda, kliknite tukaj.

Kako lahko kupim Mazdino storitev Pomoč na cesti?

Če želite podaljšati obdobje veljavnosti storitve Pomoč na cesti, se obrnite na najbližjega trgovca z vozili Mazda.

Kako lahko podaljšam garancijo za svoje vozilo in kaj vse ta zajema?

Podaljšano garancijo za svoje vozilo lahko kupite, ko se izteka garancijsko obdobje, ki ga nudi proizvajalec. Za možnosti, ki so vam na voljo v zvezi z Mazdino podaljšano garancijo, se obrnite na svojega trgovca z vozili Mazda. 

Mazdina tehnologija

Kaj je tehnologija SKYACTIV?

Mazdina tehnologija SKYACTIV uteleša revolucijo, ki na novo opredeljuje prav vse, od motorja in menjalnika do platforme, in ki je avtomobilsko zmogljivost in zabavo povzdignila na povsem novo raven. Bencinski in dizelski motorji, ki nudijo kombinacijo izjemne učinkovitosti porabe goriva in čistega užitka v vožnji. Menjalniški sistemi, ki zagotavljajo popoln nadzor nad avtomobilom, obenem pa prispevajo k boljšemu izkoristku goriva. Lahka, a toga platforma, ki omogoča vrhunsko zmogljivost in ustvarja občutek »Jinba Ittai«. Podrobnosti so na voljo tukaj.

Kaj je MZD Connect?

MZD Connect vključuje vrsto funkcij s preprosto uporabo, ki zagotavljajo vrhunsko izkušnjo povezanosti z zunanjim svetom, ne da bi vas motile med vožnjo. Kliknite tukaj in odkrijte nove funkcije, vključno z možnostmi povezave Bluetooth in brezplačnimi posodobitvami zemljevidov za Mazdin navigacijski sistem v prvih treh letih.

Kaj je i-ELOOP?

i-ELOOP je regenerativni zavorni sistem, ki pri upočasnjevanju avtomobila pretvarja kinetično energijo v električno. Ta električna energija se potem shrani za kasnejšo uporabo. Porabi se lahko za pogon električnih naprav v vozilu, kot so žarometi, klimatska naprava in zvočni sistem. Zato motor ne porabi dodatnega goriva za tvorjenje električne energije, kar omogoča nižjo porabo goriva. Videoposnetek o tem, kako sistem deluje, si lahko ogledate tukaj.

Kaj je i-ACTIVSENSE?

Mazdin i-ACTIVSENSE je sklop naprednih varnostnih tehnologij, ki smo jih razvili z namenom zagotoviti varnejšo vožnjo in ki vozniku pomagajo prepoznati možne nevarnosti, ter varnostnih funkcij proti trčenju, ki so lahko v pomoč pri preprečevanju trkov. Varnostne funkcije i-ACTIVSENSE na podlagi detektorjev, kot so radarji z delovanjem v milivalovnem območju in kamerami, prepoznavajo možne nevarnosti. Več informacij je na voljo tukaj.

Kaj je oblikovanje KODO?

KODO – duša gibanja je oblikovalska filozofija zasnove vseh Mazdinih vozil. Oblikovanje KODO uteleša dinamično lepoto življenja, moč in eleganco divje živali v trenutku, ko se požene za svojim plenom, ter tako ustvarja občutek gibanja, tudi ko vozilo miruje. Več informacij je na voljo tukaj.

Ali niste našli tistega, kar ste iskali?