Mazda parts

Motorno olje

Originalno Mazdino motorno olje


Vsako Mazdino vozilo ima različne zahteve glede maziv, ki so odvisna od modela, motorja in od intervala menjave olja.

Da bi zagotovili čim nižjo porabo goriva in odlično zmogljivost motorja, smo razvili novo serijo originalnega Mazdinega motornega olja.

Dexelia, Serijo originalnega Mazdinega olja Dexelia smo preskusili na Mazdinih modelih in zato ustreza vsem kakovostnim in garancijskim zahtevam.

 

engine


Motorna olja Dexelia za nižjo porabo goriva

Pri standardnem motornem olju vozilo v mestni vožnji in ob zagonu motorja dejansko porabi okrog 40 odstotkov energije zaradi trenja v motorju. Maziva, ki omogočajo nižjo porabo goriva, vsebujejo posebne dodatke, ki zmanjšajo trenje, odgovorno za energijske izgube, in obrabo motorja. Ob uporabi maziva za nižjo porabo goriva motor ob zagonu ne potrebuje veliko energije in tako porabi manj goriva (kar zmanjša izpuste ogljikovega dioksida), prav tako pa se motorju vašega vozila podaljša življenjska doba.

Če gre za menjavo ali dolivanje olja, naj bo vaša prva izbira originalno Mazdino olje Dexelia. V vašem Mazdinem prodajno servisnem centru vam bodo svetovali, katero mazivo Dexelia je najboljše za vaš avto, in poskrbeli za odstranjevanje olja in recikliranje embalaže. V avtu imejte liter olja Dexelia in ga dolijte, kadarkoli je to potrebno.